10 julio 2014

L’objectiu d’aquesta formació permet millorar la motivació, l’aprenentatge, el rendiment i l’ocupabilitat de l’alumne; i pel que fa a l’empresa, permet atreure alumnes cap a especialitats poc demanades, permet formar en les pròpies instal·lacions i cultura de l’empresa i permet adaptar els continguts, entre altres avantatges. 

 

Les empreses, entitats i associacions empresarials que han fet possible aquesta realitat són: Confederació de la Indústria Tèxtil (TEXFOR), Unió Empresarial Metal·lúrgica, Estamp, Vyc Industrial, FORMINSA, Packfeeder i el departament de recerca de sistemes elèctrics d’energia renovable de la Universitat Politècnica de Catalunya amb seu a Terrassa. 

 

Aquí podeu accedir a la vídeo notícia de l’acte de graduació per part de TV de Sant Cugat i  l’àlbum fotogràfic de l’acte. 

En el cas dels Salesians de Terrassa, l’experiència de formació en alternança amb l’empresa ha estat possible en els Cicles Formatius de Grau Mitjà d’instal·lacions elèctriques i automàtiques, així com també en el de mecanització. 

La Formació Dual que s’està aplicant a Catalunya s’inspira en l’FP de països com Alemanya, Àustria o Suïssa, però adaptat a la realitat catalana. El model de Catalunya es basa en la dualitat de llocs de l’aprenentatge; és a dir, alternant la formació en el centre i l’activitat formativa i productiva en l’empresa. 

 

L’estada a l’empresa es divideix en dues fases: en la primera, l’alumne s’hi incorpora per realitzar unes pràctiques i adaptar-se al funcionament de l’empresa; i en la segona, s’inicia l’estada remunerada en modalitat de contracte o beca, atenent als criteris d’accés prèviament acordats entre l’empresa i el centre de formació. 

També et pot interessar …