Per Alicante Plaza
‘Mares circulares’, el projecte de conscienciació mediambiental que abandera Coca-Cola a tot Espanya, aconseguia el dijous 23 al migdia retirar dels arenals campellers milers de burilles i desenes de kg de residus en tan sols dues hores. Tot això, amb la inestimable col·laboració de més de 50 alumnes de l’escola Salesians El Campello, voluntariat mediambiental adscrit a la Regidoria de Medi Ambient, treballadors del Grup Brotons i diferents persones que, de forma espontània, es van sumar a l’acció.
L’activitat de conscienciació i neteja donava inici a les 11 h amb una batuda dels participants en els sorrals de la platja Almadrava i Carrer la Mar. A continuació, César Pérez, director de l’àrea mediterrània de l’Associació Chelonia, instruïa l’alumnat sobre la importància de la conservació d’espècies i ecosistemes i en com es pot contribuir a un desenvolupament humà més sostenible, preservant la biodiversitat.
Després de la xerrada formativa, durant la qual l’alumnat va poder prendre un esmorzar per recuperar forces abans de prosseguir amb l’activitat, l’acció mediambiental es va centrar en els voltants dels Banys de la Reina on, «desgraciadament es va trobar també una gran quantitat de residus «, apunta Julio Oca, primer tinent d’alcalde i regidor de Serveis i Medi Ambient que conclou que «cal seguir apostant per les campanyes de conscienciació mediambiental des d’edats molt primerenques, perquè en la joventut hi ha el canvi definitiu; el futur del nostre planeta «.
Concretament, els participants en aquesta activitat van aconseguir retirar de les platges 70 kg de residus repartits per fraccions en milers de burilles; 26 kg de paper i cartró; 15 kg de plàstics i gomes; 8 kg d’envasos lleugers; 5 kg de vidres i similars i 16 kg de restes.
En aquest sentit, Ramón Alonso, responsable de Comunicació, Sostenibilitat i Relacions Institucionals de Coca-Cola a Alacant, va destacar les línies d’actuació de ‘Mares Circulares’:»És un programa ambiciós que se centra en tres àrees molt ben definides: recollida de residus a les platges, entorns marins i pluvials; la sensibilització de la població sobre la importància de la conservació dels entorns marins i l’impuls a l’economia circular, per a això el suport de les administracions, com el de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de El Campello és fonamental”.
Aquesta acció mediambiental, a més, va comptar amb la col·laboració del Club Nàutic El Campello i la concessionària del servei de neteja municipal FCC, el delegat a El Campello, Diego Jiménez, i la seva educadora mediambiental, Aitana Green, no van dubtar en compartir aquesta jornada.