Por CJCV
Iniciativa educativa que té com a objectiu reunir a gent jove de tota la Comunitat Valenciana per a debatre temes d’actualitat en un marc parlamentari com són les Corts Valencianes, a banda de conéixer la institució, tindre en consideració la seua tasca democràtica i fer-la seua com a membres de la comunitat.
Salesians El Campello es prepara per acollir el Parlament Valencià Jove 2021, (PVJ) iniciativa educativa que té com a objectiu reunir a gent jove de tota la Comunitat Valenciana per a debatre temes d’actualitat en un marc parlamentari com són les Corts Valencianes, a banda de conéixer la institució, tindre en consideració la seua tasca democràtica i fer-la seua com a membres de la comunitat.
Quin és el seu objectiu principal?
La missió principal del PVJ és inspirar i permetre a la joventut valenciana convertir-se en una ciutadania oberta, tolerant i activa. A més de difondre i de donar a conéixer els mecanismes legislatius i el funcionament d’organismes democràtics propis. A més, les persones participants desenvolupen habilitats transversals fonamentals com la comunicació, parlar en públic o arribar a consensos en grups diversos.
Qui pot participar?
El PVJ va dirigit a les persones joves d’entre 16 i 26 anys de la Comunitat Valenciana. Per a participar s’haurà de presentar una candidatura individual.
Es seleccionaran un total de 60 persones d’entre totes les sol·licituds d’acord amb una sèrie de criteris, entre els quals podem destacar: gènere, territorialitat (zones rurals, municipis xicotets, zones d’interior, etc.) o joves en risc d’exclusió social, entre altres.
Quan i a on?
El PVJ 2021 tindrà lloc els dies 5, 6, 7, i 8 de novembre a El Campello (Alacant).
En què consisteix?
Les persones participants en el PVJ són dividides en cinc grups parlamentaris corresponents a diferents ideologies, que són conservadora, liberal, democristiana, socialdemòcrata i progressista.
Tota l’activitat gira al voltant d’un tema definit de rellevància social i política per a la joventut de tot el territori valencià, que és escollit entre totes les persones participant en el moment de la inscripció.
La feina de cada grup parlamentari consisteix a redactar una Proposició No de Llei (PNL) sobre el tema seleccionat i, posteriorment, es tria una per a ser presentada en el ple. En eixe moment, un dels grups parlamentaris es converteix en promotor de la iniciativa parlamentària i la resta ha de redactar esmenes amb l’objectiu d’incloure en el text els seus postulats sobre el tema.
Els tres primers dies estan destinats a treballar en la redacció de la PNL i en les propostes de modificació i l’última jornada queda reservada per a la sessió plenària, on es debat i vota tant la PNL com les diferents esmenes presentades pels grups parlamentaris.
Al llarg de tota l’activitat, participaran diputats i diputades dels diferents partits amb representació a Les Corts Valencianes per a compartir amb les persones participants el seu coneixement sobre el funcionament de la cambra i ajudar-les a dur endavant la feina. A més, s’impartirà una formació sobre oratòria i debat.