ESP CAT/VAL
dimecres, 17 de gener de 2018
El 19 de novembre se celebra la I Jornada Mundial dels Pobres
- Per: Premsa - CEE
13/11/2017 - 111 Visites


La Conferència Episcopal Espanyola i Càritas han sumat els seus esforços per celebrar a Espanya, el diumenge 19 de novembre, la I Jornada Mundial dels Pobres. Es tracta d'una iniciativa que l'Església posa en marxa a tot el món per inspiració del Papa Francesc.

La idea d'impulsar aquesta Jornada va néixer el 13 de novembre de l'any passat, data en què es tancaven a tot el món les Portes de la Misericòrdia. Aquest dia, a la Basílica de Sant Pere el Sant Pare celebrava el Jubileu dedicat a totes les persones marginades. De manera espontània, en finalitzar l'homilia, Francesc va manifestar el seu desig que "voldria que avui fos la« Jornada dels pobres »".

"Precisament avui -deia el Papa-, quan parlem d'exclusió, vénen ràpid a la ment persones concretes; no coses inútils, sinó persones valuoses. La persona humana, col·locada per Déu a la cimera de la creació, és sovint descartada, perquè es prefereixen les coses que passen. I això és inacceptable, perquè l'home és el bé més valuós als ulls de Déu. I és greu que ens acostumem a aquest tipus de descart; és per preocupar-se, quan s'adorm la consciència i no es presta atenció al germà que pateix al costat de nosaltres o als greus problemes del món ... Avui, a les catedrals i santuaris de tot el món, es tanquen les Portes de la Misericòrdia. Demanem la gràcia de no apartar els ulls de Déu que ens mira i del proïsme que ens qüestiona ... especialment al germà oblidat i exclòs, a Llàtzer que jeu davant de la nostra porta. Cap a allí es dirigeix ??la lent de l'Església. ... A la llum d'aquestes reflexions, voldria que avui fos la «Jornada dels pobres» "(Papa Francesc 13 de novembre de 2016).

La celebració d'aquesta Jornada -que el Papa Francesc ha establert que es celebri tots els anys i en tota l'Església l'últim diumenge de durant l'any, diumenge XXXIII, previ a la festa de Crist Rei- és una ocasió especial per posar de manifest , com un veritable signe d'evangelització i compromís, la participació i l'aportació dels més pobres en la vida de les comunitats.

El lema que proposa Francesc per aquesta Jornada és eloqüent: «No estimem de paraula sinó amb obres». Amb aquesta exhortació, el Papa proposa dos objectius per a aquesta convocatòria:

- Estimular els creients perquè reaccionin davant la cultura del descart i del malbaratament, fent seva la cultura de la trobada; i convidar a tothom, independentment del seu credo, perquè es disposin a compartir amb els pobres a través de qualsevol acció de solidaritat, com a signe de fraternitat.
 
- Promoure una caritat que ens porti a seguir Crist pobre i a una veritable trobada amb el pobre. Com recorda Francesc, els pobres no són només destinataris d'obres de bona voluntat, sinó també sensibilitzadors de la nostra consciència i de la injustícia social.

En el seu missatge per a aquesta Jornada, el Papa proposa, a més, propostes concretes d'acció, com són identificar de forma clara els nous rostres de la pobresa i descobrir els seus "cares marcades pel dolor, la marginació, l'opressió, la violència, la tortura i l'empresonament, la guerra, la privació de la llibertat i de la dignitat, per la ignorància i l'analfabetisme, per l'emergència sanitària i la manca de treball, el tràfic de persones i l'esclavitud, l'exili i la misèria, i per la migració forçada ".

Materials de difusió

La Conferència Episcopal i Càritas han preparat diversos materials per impulsar la celebració a totes les parròquies i comunitats d'Espanya d'aquesta I Jornada Mundial dels Pobres. Aquests materials són disponibles a les pàgines web de la CEE i de Càritas.
 
 
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Ja podeu llegir el segon article publicat titulat "Una crida a la caritat".
El passat 14 de gener va tenir lloc la segona reunió de la Comissió Inspectorial de l'IEF a Madrid ( ...
Ha comptat amb més de 200 participants.
Celebrada al Colegio Mayor San Juan Bosco de Sevilla la jornada de preparació per a les trobades d'A ...
Dins el calendari de visites abans de la seva ordenació com a arquebisbe de Rabat el proper 10 de ma ...
Sota el títol 4 IDEES per a aconseguir un Somni
 
Notícies Opinió

8

ene

Article d'opinió de Josan Montull.
Article d'opinió publicat per l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).
Article d'opinió de Georgette Chimali.
Article d'opinió del Rector Major Ángel Fernández Artime, publicat en ANS.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Article d'opinió de José Carlos Carazo, docent de Salesians Còrdova.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
7

nov

Article d'opinió del salesià Pablo Gómez publicat al blog Salesians Pastoral Juvenil.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2018
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat