ESP CAT/VAL
dissabte, 18 de novembre de 2017
El 19 de novembre se celebra la I Jornada Mundial dels Pobres
- Per: Premsa - CEE
13/11/2017 - 19 Visites


La Conferència Episcopal Espanyola i Càritas han sumat els seus esforços per celebrar a Espanya, el diumenge 19 de novembre, la I Jornada Mundial dels Pobres. Es tracta d'una iniciativa que l'Església posa en marxa a tot el món per inspiració del Papa Francesc.

La idea d'impulsar aquesta Jornada va néixer el 13 de novembre de l'any passat, data en què es tancaven a tot el món les Portes de la Misericòrdia. Aquest dia, a la Basílica de Sant Pere el Sant Pare celebrava el Jubileu dedicat a totes les persones marginades. De manera espontània, en finalitzar l'homilia, Francesc va manifestar el seu desig que "voldria que avui fos la« Jornada dels pobres »".

"Precisament avui -deia el Papa-, quan parlem d'exclusió, vénen ràpid a la ment persones concretes; no coses inútils, sinó persones valuoses. La persona humana, col·locada per Déu a la cimera de la creació, és sovint descartada, perquè es prefereixen les coses que passen. I això és inacceptable, perquè l'home és el bé més valuós als ulls de Déu. I és greu que ens acostumem a aquest tipus de descart; és per preocupar-se, quan s'adorm la consciència i no es presta atenció al germà que pateix al costat de nosaltres o als greus problemes del món ... Avui, a les catedrals i santuaris de tot el món, es tanquen les Portes de la Misericòrdia. Demanem la gràcia de no apartar els ulls de Déu que ens mira i del proïsme que ens qüestiona ... especialment al germà oblidat i exclòs, a Llàtzer que jeu davant de la nostra porta. Cap a allí es dirigeix ??la lent de l'Església. ... A la llum d'aquestes reflexions, voldria que avui fos la «Jornada dels pobres» "(Papa Francesc 13 de novembre de 2016).

La celebració d'aquesta Jornada -que el Papa Francesc ha establert que es celebri tots els anys i en tota l'Església l'últim diumenge de durant l'any, diumenge XXXIII, previ a la festa de Crist Rei- és una ocasió especial per posar de manifest , com un veritable signe d'evangelització i compromís, la participació i l'aportació dels més pobres en la vida de les comunitats.

El lema que proposa Francesc per aquesta Jornada és eloqüent: «No estimem de paraula sinó amb obres». Amb aquesta exhortació, el Papa proposa dos objectius per a aquesta convocatòria:

- Estimular els creients perquè reaccionin davant la cultura del descart i del malbaratament, fent seva la cultura de la trobada; i convidar a tothom, independentment del seu credo, perquè es disposin a compartir amb els pobres a través de qualsevol acció de solidaritat, com a signe de fraternitat.
 
- Promoure una caritat que ens porti a seguir Crist pobre i a una veritable trobada amb el pobre. Com recorda Francesc, els pobres no són només destinataris d'obres de bona voluntat, sinó també sensibilitzadors de la nostra consciència i de la injustícia social.

En el seu missatge per a aquesta Jornada, el Papa proposa, a més, propostes concretes d'acció, com són identificar de forma clara els nous rostres de la pobresa i descobrir els seus "cares marcades pel dolor, la marginació, l'opressió, la violència, la tortura i l'empresonament, la guerra, la privació de la llibertat i de la dignitat, per la ignorància i l'analfabetisme, per l'emergència sanitària i la manca de treball, el tràfic de persones i l'esclavitud, l'exili i la misèria, i per la migració forçada ".

Materials de difusió

La Conferència Episcopal i Càritas han preparat diversos materials per impulsar la celebració a totes les parròquies i comunitats d'Espanya d'aquesta I Jornada Mundial dels Pobres. Aquests materials són disponibles a les pàgines web de la CEE i de Càritas.
 
 
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

La Conselleria d'Educació utilitzarà aquestes conclusions per a regular la Formació Professional
Els estudiants d'aquest col·legi de Múrcia presencien un judici en l'Ajuntament de Múrcia
Si tinguessin davant el papa Francesc, què li diríeu?
El projecte europeu d' I+D+i AMIGO, liderat per edebé, arriba en fase de rodatge a les escoles.
 
Notícies Opinió

Article d'opinió del salesià Josan Montull.
7

nov

Article d'opinió del salesià Pablo Gómez publicat al blog Salesians Pastoral Juvenil.
Opinió de José Antonio Adell.
Editorial de l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).
2

oct

Article d'opinió de Pedro Ignacio Frare publicat en Dabar.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Editorial de l'Agència de Notícies Salesianes sobre la missió de la família.
2

ago

Article de opinió del salesià Josan Montull.
Article publicat a Odisur sobre la figura de don José Gálvez Ginachero.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2017
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat