ESP CAT/VAL
dissabte, 20 de gener de 2018
Jornada formativa de la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya
- Per: Ariadna Carnero
14/11/2017 - 78 Visites


Es reuneixen més de 120 joves procedents de diferents centres per treballar i adquirir diverses competències en el marc educatiu i personal.

Salesians Sant Boi va acollir el matí de dissabte 11 de novembre la primera jornada formativa del curs orientada a premonitors, coordinadors, directors i titulars dels diferents centres juvenils de la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya (FCJDBC).  

Cal destacar l’ambient de família i de compartir amb altres centres presents durant la trobada. La jornada va començar amb una pregària que convidava a reflexionar sobre la importància dels monitors de ser llum per a tots els joves. Durant el matí els participants es van dividir en tres grups.
 
El primer, format pels premonitors incorporats recentment als centres juvenils, van treballar “el concepte d’educació i el perfil de l’educador”.
 
El segon, format per premonitors que ja porten dos anys, van estar treballant i reflexionant sobre les bones pràctiques en el centre juvenil. L’Ona Novo, una de les participants, del MJS Sarrià, va explicar que “la formació en part la vam portar nosaltres perquè no hi havia una teoria marcada sinó que podíem proposar de què parlar i sobre que volíem aprendre. Això va fer que  fos més interessant perquè tot el que vam parlar va ser molt útil”.
 
Per últim, el tercer grup de coordinadors, avaluadors, directors i titulars van estar parlant sobre el projecte Reconoce, amb l’objectiu de donar a conèixer el marc general del projecte i la seva metodologia d’avaluació en el desenvolupament de les tasques encomanades.
 
La valoració de la jornada va ser molt positiva, ja que es van reunir més de 120 joves procedents de diferents centres, que a més de la sessió formativa, van poder tenir un moment de trobada i compartir experiències que permeten als participants créixer com educadors i portar als seus centres diferents visions i formes d’educar, basant-se en l’estil de Don Bosco.
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

L'educació és cosa de dos: l'escola i la família
Tindrà lloc el 24 de febrer a Madrid i aprofundirà sobre els plans de comunicació, l'art d'explicar ...
Entrevista al Dr. José María Ruiz, Cap del Departament de Projectes de l’Escola Universitària Salesi ...
 
Notícies Opinió

8

ene

Article d'opinió de Josan Montull.
Article d'opinió publicat per l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).
Article d'opinió de Georgette Chimali.
Article d'opinió del Rector Major Ángel Fernández Artime, publicat en ANS.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Article d'opinió de José Carlos Carazo, docent de Salesians Còrdova.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
7

nov

Article d'opinió del salesià Pablo Gómez publicat al blog Salesians Pastoral Juvenil.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2018
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat