ESP CAT/VAL
dimecres, 17 de gener de 2018
Nadal des d'aquest costat del mar
- Per: ANS
27/12/2017 - 73 Visites


Article d'opinió publicat per l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).

Les empreses de telecomunicacions intensifiquen les seves promocions per a aquesta temporada de Nadal i tenen clar que els immigrants necessiten parlar amb amics i familiars.

Quan els anys passen i la permanència s'ha fet més llarga, la tristesa és per aquells amics o familiars que han desaparegut de l'entorn, ja sigui per causes naturals o perquè la distància ha estat més forta.

Per a Marta serà el seu segon Nadal sola. No podrà enviar-li una nina a la seva filla ni un joc de Play Station que tant desitja el seu fill, perquè no ha trobat amb qui enviar-los al seu país en el continent africà.

Mario des de fa mesos prepara un sobre amb diners per enviar a la seva família, els seus fills estan a Colòmbia i aquest nadal depenen d'aquests diners extres que els hi farà arribar a través d'un amic que viatja al seu país; no trucarà per telèfon els seus fills en aquestes festes, doncs amb prou feines escolta les seves veus, no deixar de plorar d'emoció.

“Aquí ens ajuntem amb amics d'Angola i cuinem menjar de la nostra terra – diu Marco – així ens sentim a casa”.

El Nadal a tot el món té alguna cosa en comú: la irresistible necessitat d'estar al costat d'aquells que un estima. Aquesta és una de les necessitats més profundes de l'ésser humà: compartir amb uns altres i fer que l'amor entre les persones s'expressi mitjançant la trobada, la convivència, les expressions d'afecte i fins i tot, els regals.

En qualsevol part del món existeixen milions de persones que per una o una altra raó estan buscant integrar-se en països que l’hi ofereixin millors oportunitats de vida. Són milions d'immigrants que arriben per tots els mitjans possibles a la recerca d'un futur millor.

En aquest sentit, és sorprenent que les costes d'Europa estan rebent un nou tipus d'immigrants, els nens no acompanyats; tan sols en el 2016 van desembarcar al voltant de 25.846 solament en les costes d'Itàlia. Són nens enviats pels seus pares que paguen entre 800 i 1500 euros per cadascun, i formen part d'un exèrcit de desplaçats que, havent abandonat les seves famílies i les seves terres, ho han perdut tot. En la majoria d'aquests casos, desgraciadament, aquests nois són admesos per una societat que els rep en forma més aviat freda i indiferent. Afortunadament l’Església al costat d'altres entitats socials, busca assegurar el més que es pugui el seu futur, buscant-los el mínim indispensable per viure i col·locar-se en la societat.

En aquestes festes del Nadal, Déu ens convida a ficar la nostra mirada en els més febles, i per a nosaltres, aquests petits immigrants són la imatge palesa dels pobres que clamen el seu dret a la vida.

Aquests nous immigrants no són el públic objectiu de les grans empreses de telecomunicacions, no són subjectes de crèdit, segurament no tenen ni diners ni un número de telèfon al que cridar. Però per a nosaltres són els rostres dels qui més necessitat tenen del missatge d'amor i esperança que la vinguda de Jesús ve a portar-los.
 
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Ja podeu llegir el segon article publicat titulat "Una crida a la caritat".
El passat 14 de gener va tenir lloc la segona reunió de la Comissió Inspectorial de l'IEF a Madrid ( ...
Ha comptat amb més de 200 participants.
Celebrada al Colegio Mayor San Juan Bosco de Sevilla la jornada de preparació per a les trobades d'A ...
Dins el calendari de visites abans de la seva ordenació com a arquebisbe de Rabat el proper 10 de ma ...
Sota el títol 4 IDEES per a aconseguir un Somni
 
Notícies Opinió

8

ene

Article d'opinió de Josan Montull.
Article d'opinió publicat per l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).
Article d'opinió de Georgette Chimali.
Article d'opinió del Rector Major Ángel Fernández Artime, publicat en ANS.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Article d'opinió de José Carlos Carazo, docent de Salesians Còrdova.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
7

nov

Article d'opinió del salesià Pablo Gómez publicat al blog Salesians Pastoral Juvenil.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2018
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat