ESP CAT/VAL
dimecres, 17 de gener de 2018
Aquest diumenge 14 de gener l'Església celebra la Jornada Mundial de l'Emigrant i el Refugiat
- Per: IVICON
12/01/2018 - 40 Visites


“Acollir, protegir, promoure i integrar als emigrants i refugiats”

Diumenge que ve 14 de gener l'Església celebra la Jornada Mundial de l'Emigrant i del Refugiat amb les pròpies paraules del Papa Francisco com a lema “Acollir, protegir, promoure i integrar als emigrants i refugiats”.

La Comissió Episcopal de Migracions ha editat els materials i documents de la Jornada Mundial, en els quals els bisbes recorden que “a cada ésser humà que es veu obligat a deixar la seva pàtria a la recerca d'un futur millor, el Senyor ho confia a l'amor maternal de l'Església. Aquesta sol·licitud ha de concretar-se en cada etapa de l'experiència migratòria: des de la sortida i al llarg del viatge, des de l'arribada fins al retorn”.

En el seu missatge amb motiu d'aquesta Jornada, el Papa va explicar: "Durant els meus primers anys de pontificat he manifestat en repetides ocasions quant em preocupa la trista situació de tants emigrants i refugiats que fugen de les guerres, de les persecucions, dels desastres naturals i de la pobresa. Es tracta indubtablement d'un «signe dels temps» que, des de la meva visita a *Lampedusa el 8 de juliol de 2013, he intentat llegir invocant la llum de l'Esperit Sant. Quan vaig instituir el nou *Dicasterio per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, vaig voler que una secció especial —dirigida temporalment per mi— fos com una expressió de la sol·licitud de l'Església cap als emigrants, els desplaçats, els refugiats i les víctimes de la tracta.

Cada foraster que crida a la nostra porta és una ocasió de trobada amb Jesucrist, que s'identifica amb l'estranger acollit o rebutjat en qualsevol època de la història (cf. Mt 25,35.43). A cada ésser humà que es veu obligat a deixar la seva pàtria a la recerca d'un futur millor, el Senyor ho confia a l'amor maternal de l'Església.[1] Aquesta sol·licitud ha de concretar-se en cada etapa de l'experiència migratòria: des de la sortida i al llarg del viatge, des de l'arribada fins al retorn. És una gran responsabilitat que l'Església vol compartir amb tots els creients i amb tots els homes i dones de bona voluntat, que estan cridats a respondre amb generositat, diligència, saviesa i amplitud de mires —cadascun segons les seves possibilitats— als nombrosos desafiaments plantejats per les migracions contemporànies".

Continuar llegint el missatge del Papa i descarregar més materials de la Jornada.

Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Ja podeu llegir el segon article publicat titulat "Una crida a la caritat".
El passat 14 de gener va tenir lloc la segona reunió de la Comissió Inspectorial de l'IEF a Madrid ( ...
Ha comptat amb més de 200 participants.
Celebrada al Colegio Mayor San Juan Bosco de Sevilla la jornada de preparació per a les trobades d'A ...
Dins el calendari de visites abans de la seva ordenació com a arquebisbe de Rabat el proper 10 de ma ...
Sota el títol 4 IDEES per a aconseguir un Somni
 
Notícies Opinió

8

ene

Article d'opinió de Josan Montull.
Article d'opinió publicat per l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).
Article d'opinió de Georgette Chimali.
Article d'opinió del Rector Major Ángel Fernández Artime, publicat en ANS.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Article d'opinió de José Carlos Carazo, docent de Salesians Còrdova.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
7

nov

Article d'opinió del salesià Pablo Gómez publicat al blog Salesians Pastoral Juvenil.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2018
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat