ESP CAT/VAL
dimarts, 20 de febrer de 2018
"Els joves quan veuen l'autenticitat i l'entrega s'hi identifiquen i volen compartir-la"
- Per: Xavier Costa
10/02/2018 - 27 Visites


Fabio Attard, Conseller General de la Pastoral Juvenil Salesiana a la Trobada Regional de Delegats d'Europa a Barcelona.

Del 5 al 10 de febrer a Barcelona té lloc als Salesians de Martí-Codolar, a Barcelona, la Trobada Regional de Delegats de Pastoral Juvenil d'Europa, en què hi assisteixen una trentena de responsables dels diferents països.

El desafiament d'una joventut europea secularitzada
 
A la pregunta ¿quina és la clau pastoral juvenil salesiana perquè a Europa, on avança el laïcisme i el secularisme amb força, els joves vulguin apropar-se al missatge de Jesús ?, Fabio Attard, Conseller General de la Pastoral Juvenil, respon:
 
"Veiem que els joves, en un primer moment, reaccionen dient que no necessiten la religió, però en el moment en que troben o es creuen amb una experiència d'una comunitat autèntica, que viu el testimoni de l'entrega, proposa un camí i un acompanyament, l'actitud canvia. Aquesta proximitat és la base d'una acció pastoral que comença amb una recerca de sentit, que inicialment no és una recerca religiosa, però que posteriorment pot derivar en ella. Aquesta recerca, aquest desig de trobar espais d'identificació dels joves, de pertinença, d'autenticitat, on els nostres joves se senten acollits i escoltats són fonamentals. És interessant veure com en una societat on preval el laïcisme, el secularisme, l'individualisme, i la religió no té cap sentit per a molts joves, ells mateixos, quan veuen l'autenticitat i l'entrega, shi identifiquen i volen compartir-la ".
 
En aquest sentit, Tarcizio Morais, Coordinador de la Trobada, explica que "Europa és un laboratori. El que passa a Europa es reflecteix després en el món, a nivell de pensament, a nivell de realitat, i també en l'àmbit de la Pastoral. La realitat que tenim és secularitzada i per tant diferent a altres realitats del món, però ens serveix per a projectar amb anticipació el que pot passar en altres llocs i treballar en experiències i accions pastorals per apropar el missatge de Jesús. Això ens fa estar molt atents, molt disponibles i oberts a rebre les aportacions de les altres regions ".
 
Els temes de la Trobada
 
"L'objectiu de la Pastoral Juvenil, independentment dels matisos de cada lloc és el mateix, arribar al cor dels joves i fer-los descobrir la riquesa de l'evangeli, de la vida, del sentit", afirma Tarcizio. En la trobada s'està reflexionant sobre els següents temes: Quadre de Referència, el Sínode, el Voluntariat Missioner, el Manual del Delegat de Pastoral Juvenil i Pastoral i Família.
 
Koldo Gutiérrez, responsable del Centre Nacional de Pastoral Juvenil a Espanya, veu el Sínode com una autèntica oportunitat. "S'està movent molta gent i s'està avançant de forma important en la Pastoral Juvenil a moltes diòcesis i congregacions. Per als Salesians, els joves són la clau de la nostra existència. Hem de posar-nos a l'escolta dels joves, situar-nos, i veure com podem seguir millorant la nostra resposta pastoral, perquè un ha d'estar permanentment renovant, canviant, posant-se al dia i avançant ".
 
Per la seva banda, Francisco José Pérez, Delegat de Pastoral Juvenil a la Inspectoria Maria Auxiliadora, explica els avenços que s'estan realitzant en l'enfortiment del Voluntariat Missioner. "L'objectiu és posar en comú criteris que permetin enfortir l'àmbit de la Pastoral Juvenil. Hem parlat del perfil, l'itinerari de formació, com les comunitats educativo-pastorals envien a les persones voluntàries i com la comunitat que acull rep els voluntaris. És un document fruit de les aportacions de delegats de Pastoral Juvenil de tot el món, de les ONGD, i ens ajudarà a potenciar més aquesta figura ".
 
Per a finalitzar, José Luis Villota, Delegat de Pastoral Juvenil a la Inspectoria Santiago el Mayor, remarca la importància de treballar sobre la figura del Delegat de Pastoral Juvenil a nivell mundial. "Es vol homologar el perfil, les funcions i les tasques que ha de dur a terme en totes les parts de la Congregació i es va avançant amb les aportacions de tothom".
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

El cartell anunciador de la Setmana Santa del municipi s'ha realitzat a partir d'una imatge de Pablo ...
El projecte està destinat a persones d'entre 18 i 26 anys.
340 joves viuen un cap de setmana de testimoniatges i activitats entorn de l'espiritualitat juvenil ...
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Dos alumnes del col·legi Salesians de Mérida han aconseguit una menció destacada en dos olimpíades d ...
La defensa davant el tribunal serà el 7 de març en Salesians Zaragoza
 
Notícies Opinió

Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Article d'opinió de Josep Lluís Burguera.
6

feb

Article publicat a Foc Nou al número novembre-desembre 2017 escrit per Manu Olid.
Testimoni de Soufian, un jove de 21 anys, compartit per la Fundació Don Bosco.
8

ene

Article d'opinió de Josan Montull.
Article d'opinió publicat per l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).
Article d'opinió de Georgette Chimali.
Article d'opinió del Rector Major Ángel Fernández Artime, publicat en ANS.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2018
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat