ESP CAT/VAL
dissabte, 24 de juny de 2017
Joves amb un somni
- Per: Pilar Noriko Yonamine Moreno
24/04/2017 - 225 Visites


Article d'opinió de Pilar Noriko Yonamine Moreno, tècnica d'Educació per al Desenvolupament i la Ciutadania Global de Solidaridad Don Bosco a Badajoz.

"Molta gent petita en llocs petits, fent coses petites pot canviar el món" deia Eduardo Galeano. Aquesta frase ressona en mi, cada vegada que penso en la Trobada Interregional de joves "Tu també jugues. Iniciatives locals per a canvis globals" que el passat mes de març va reunir a Mohernando, Guadalajara, a un total de cent joves i educadors de les tres ONGD de Salesians a Espanya: Jóvenes y Desarrollo, VOLS i Solidaridad Don Bosco.
 
Joves compromesos amb la societat, joves amb ganes d'aconseguir canviar les coses, joves alegres que, tot i respirar la deshumanització de la nostra cultura, miren amb ulls brillants d'esperança i tenen un cor capaç de somiar.

Joves del segle XXI que van redactar un manifest de forma col·lectiva, on recollien les reflexions, peticions i compromisos al voltant de "les ciutats que volen construir". Ho tenien clar, volien ciutats ....

• on es respectin la diversitat de cultures i les religions.
• respectuoses amb el medi ambient, sostenibles, basades en maneres de consum d'energies netes i renovables i amb més zones verdes.
• que garanteixin la sanitat, l'educació i la cultura per a tothom.
• que fomentin la solidaritat entre la seva pròpia ciutadania i amb la d'altres ciutats.

Són "Joves d'avui" els que han decidit apostar un món solidari; si SOLIDARI. Reflexionen i són capaços de ser crítics amb la realitat, promovent una solidaritat transformadora que suposa analitzar les injustícies i no quedar-se indiferent i proposen solucions, no es queden de braços creuats.
 
A l'escoltar-los, contagien el seu entusiasme, la seva il·lusió, la creativitat per resoldre els problemes, la seva capacitat d'anàlisi i la senzillesa en transmetre com "fan aquestes petites coses per canviar el món".

Són joves d'avui, ni millors ni pitjors. Aquests joves haurien de tenir més rellevància en els mitjans de comunicació. Imaginem un telenotícies que obri amb la notícia del Manifest creat per aquests nois i noies? Mitjans on poguessin explicar les iniciatives solidàries que estan desenvolupant en les seves ciutats ... No cal perdre l'esperança; ni deixar que el corrent del pessimisme ens arrossegui .... Si continuem donant-los visibilitat aconseguirem que siguin més rellevants en la nostra societat.

El Manifest que hem elaborat és el repte que ens proposem per continuar treballant perquè sigui tingut en compte per part de persones amb responsabilitats polítiques, organitzacions de la societat civil i persones a títol individual ... Tant de bo contribuïm a fer aquest somni realitat.
 
Pilar Noriko Yonamine Moreno,
Solidaridad Don Bosco.
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Els campaments i les colònies dels grups de fe són la principals activitats en aquest estiu salesià. ...
Pioner en la inclusió del pensament crític i creatiu en els continguts curriculars
La publicació està dedicada al salesià de la primera expedició missionera, Giuseppe Fagnano
Entre els tres inventors hi ha una alumna de Salesians Sarrià i un alumne d'Horta.
L'acord possibilitarà la realització de pràctiques dels alumnes universitaris en qualsevol dels cent ...
 
Notícies Opinió

Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
8

may

Article d'opinió de Xavier Torregrosa Escoda.
Article d'opinió de Pilar Noriko Yonamine Moreno, tècnica d'Educació per al Desenvolupament i la Ciu ...
Article d'opinió de Juan de Dios Ramírez-Heredia, President de la Unió Romaní.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
4

abr

Article d'opinió del salesià Francisco José Pérez Camacho.
Article d'opinió de Javier Valiente, salesià, sotsdirector del programa "El Día del Señor", La 2.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2017
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat