ESP CAT/VAL
dimecres, 17 de gener de 2018
Herois en monopatí
- Per: Josan Montull
19/06/2017 - 639 Visites


Article d'opinió del salesià Josan Montull.

Les noves formes de terrorisme estan resultant cada vegada més desconcertants i salvatges. Al fet que als terroristes no els importi perdre la vida, s'uneix la utilització de mitjans cada vegada més rocambolescos: atropellaments, auto immolacions, trets indiscriminats, cops de martell, apunyalaments ...

Aquest terrorisme no tria víctimes amb una rellevància política o social; l'únic que busca és provocar morts, com més, millor. Per això els espais concorreguts s'han convertit en llocs en els quals la seguretat i la por s'estan incrementant.

Però cada vegada que el terrorisme treu el pitjor dels botxins, treu també el millor de la majoria de les persones. I és que les persones són fonamentalment bones.

Així sabem de gent que s'ha afanyat a obrir les portes de casa seva per refugiar a homes i dones que fugien de l'horror, hem vist consolar, abraçar als que estaven patint la pèrdua d'un ésser estimat; els hospitals han rebut amb freqüència persones que feien cua per donar sang pels ferits dels atemptats. Altres s'han acostat als ferits per estar al seu costat fins que arribessin les assistències. Hi ha hagut qui ha deixat el seu mòbil, el cotxe, la casa... per pal·liar el mal que alguns havien sembrat.

És cert que el terrorisme fa que moltes persones desconfiïn de la noblesa de la condició humana. I és que fa més soroll un arbre que cau que un bosc que creix. Però aquestes expressions d'odi sense sentit no han de fer-nos perdre el nord: la gent és majoritàriament bona.

Avui el món sencer s'ha fixat en un espanyol que, armat amb un monopatí, es va llançar a defensar la vida d'una dona que estava sent agredida per terroristes. Lluny de fugir, va córrer cap als violents i els va plantar cara. Ignacio Echeverría va morir a conseqüència de les punyalades que va rebre en aquesta acció.

L'actitud de la família ha estat encomiable; ni un retret, ni una condemna, només han tingut paraules d'agraïment sense excepció per a tots els que s'han bolcat: el govern, la policia, els amics. Per més que es va trigar quatre dies a identificar el cadàver d'Echeverría, la seva família va ser capaç d'agrair amb serenitat i enteresa tot l'esforç que uns i altres havien posat per descobrir què havia passat amb l’Ignacio. No van buscar responsabilitats, no van sol·licitar dimissions. Simplement agrair.

Echeverría era un cristià militant. En el si de la seva família va ser educat en els valors de l'evangeli; l'amor, la transcendència, el perdó, la misericòrdia i la defensa dels oprimits, característiques del missatge de Jesús de Natzaret, els havia assimilat per l'osmosi de la transmissió a casa, de la participació en l'Eucaristia i de la militància en un grup d'Acció Catòlica d'Adults. La seva actuació el dia de la seva mort va ser el signe d'una coherència extraordinària amb el credo que professava.

A l’Ignacio l’han anomenat l'heroi del monopatí. Crec que és avui una referència, un símbol de tants i tants homes i dones que, armats de senzillesa s'encaren amb la fatalitat per salvar la vida d'altres. Aquí els tenim, educadors i educadores, monitors i monitores de lleure, voluntaris i voluntàries, ONG, organitzacions solidàries, professionals de la sanitat, del periodisme i de moltes disciplines que es desviuen entre refugiats i víctimes, parròquies que acullen indigents i captaires, missioners i missioneres que deixen tot i van a viure on ningú vol viure, jubilats que regalen el seu temps a causes justes... Són gent bona, persones que entenen la vida des de la donació, el lliurament i la generositat.

No, la perversió del terrorisme no podrà fer-nos dimitir de la nostra condició humana. Podem ser bona gent... hi ha molta bona gent... herois de la bondat quotidiana, capaços de posar-hi valor i amor a la vida, enarborant el cor... com qui desafia la fatalitat brandant amb orgull un monopatí.
 
 
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Ja podeu llegir el segon article publicat titulat "Una crida a la caritat".
El passat 14 de gener va tenir lloc la segona reunió de la Comissió Inspectorial de l'IEF a Madrid ( ...
Ha comptat amb més de 200 participants.
Celebrada al Colegio Mayor San Juan Bosco de Sevilla la jornada de preparació per a les trobades d'A ...
Dins el calendari de visites abans de la seva ordenació com a arquebisbe de Rabat el proper 10 de ma ...
Sota el títol 4 IDEES per a aconseguir un Somni
 
Notícies Opinió

8

ene

Article d'opinió de Josan Montull.
Article d'opinió publicat per l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).
Article d'opinió de Georgette Chimali.
Article d'opinió del Rector Major Ángel Fernández Artime, publicat en ANS.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Article d'opinió de José Carlos Carazo, docent de Salesians Còrdova.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
7

nov

Article d'opinió del salesià Pablo Gómez publicat al blog Salesians Pastoral Juvenil.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2018
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat