ESP CAT/VAL
dissabte, 18 de novembre de 2017
1ª Jornada sobre las energies renovables a Salesians Sarrià
- Per: Salesians Sarrià
16/06/2017 - 149 Visites


Trobada amb organismes i institucions de referència, empreses del sector i docents de les escoles d’FP que imparteixen el cicle d'Energies Renovables.

Salesians Sarrià ha organitzat la I Jornada d'Energies Renovables, un esdeveniment amb diferents institucions, organismes i professionals que han posat a debat el futur de les Energies Renovables i les tendències que es poden trobar en l'actualitat dins d'aquest sector.  

Un dels temes destacats de la trobada ha estat el del paper actual dels vehicles dièsel. Segons dades aportades per Pere Soria, responsable d'Energies Renovables del Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya, el 2016 el 50% dels vehicles comprats eren dièsel, una xifra inferior en relació a les dades de 2015, en què van ser el 75% de tot el parc automobilístic espanyol. Un descens que posa de manifest l'augment de la consciència ecològica sobre la utilització de vehicles menys contaminants per als desplaçaments dins de les ciutats catalanes.
 
L'energia eòlica també va tenir el seu protagonisme en la jornada i es va destacar el seu pròxim a repunt després de patir una caiguda en el seu consum durant els últims cinc anys. ‘Des de 2013 que no s'instal·la cap molí de vent a Catalunya, en canvi aquest 2017 tornarem a instal·lar un i tenim previst un creixement generalitzat en els propers anys’, ha destacat Jaume Morron, gerent de l'Associació Eòlica de Catalunya.  
 
En l'àmbit professional, les empreses busquen cada vegada més professionals que sàpiguen adaptar-se als canvis del sector i no treballadors especialitzats en un àmbit en concret, així ho ha destacat Javier Sanz, CTO Renewable Energies d’InnoEnergy.
 
Barcelona, una forta aposta per les energies renovables
 
Barcelona s'ha caracteritzat pel seu gran compromís amb les energies renovables. Des del consistori s'aposta per l'eliminació de les barreres introduïdes per organismes estatals i europeus, per a l'accés de la població a les energies no contaminants. Cristina Castells, directora de l'Agència d'Energia de Barcelona, ha destacat que ‘des de la ciutat s'aposta pel Pla d'Energia pel qual es manifesta la forta voluntat d'implantació de les energies solars, en espais públics i privats’. Una altra de les qüestions que afecten les institucions és la tramitació dels permisos, un aspecte en el qual s'està treballant des de l'ajuntament per fer que la implantació sigui més àgil per als ciutadans.
 
Trobada de docents del cicle d’Energies Renovables 
 
Diferents professors de Formació Professional de centres estatals que imparteixen el cicle formatiu de Grau Superior Energies Renovables es van reunir a l’escola amb l’objectiu de posar en comú les seves experiències i compartir metodologies.  Després d'un dinar de treball, els docents van poder conversar Sonia Mora, assessora tècnica docent del Departament d'Ensenyament, i Carlota Torrens,  assessora de centres educatius de la Alianza para la FP Dual,  centrant-se en la formació als centres de treball i formació professional dual.
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

La Conselleria d'Educació utilitzarà aquestes conclusions per a regular la Formació Professional
Els estudiants d'aquest col·legi de Múrcia presencien un judici en l'Ajuntament de Múrcia
Si tinguessin davant el papa Francesc, què li diríeu?
El projecte europeu d' I+D+i AMIGO, liderat per edebé, arriba en fase de rodatge a les escoles.
 
Notícies Opinió

Article d'opinió del salesià Josan Montull.
7

nov

Article d'opinió del salesià Pablo Gómez publicat al blog Salesians Pastoral Juvenil.
Opinió de José Antonio Adell.
Editorial de l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).
2

oct

Article d'opinió de Pedro Ignacio Frare publicat en Dabar.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Editorial de l'Agència de Notícies Salesianes sobre la missió de la família.
2

ago

Article de opinió del salesià Josan Montull.
Article publicat a Odisur sobre la figura de don José Gálvez Ginachero.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2017
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat