ESP CAT/VAL
diumenge, 22 d'octubre de 2017
"La vocació no és el fonamental plantejar-se-la, sinó acollir-la"
- Per: Alberto López Escuer
11/08/2017 - 64 Visites


Entrevista al salesià Juan Carlos Pérez Godoy pels Salesians Cooperadors de Bilbao.

Per què et vas fer salesià?
 
En el fons, perquè creia que aquest era i és el Projecte de Déu per a mi. Intueixes alguns signes: Tot just cultives una mica la teva vida cristiana i et deixes interpel·lar per Jesús sents una inquietud en el teu interior de fer alguna cosa més pels altres, et sents atret o almenys interessat per aquesta vida, descobreixes a Don Bosco i et fascina, et capta ... i així va sorgir en mi la pregunta i el desig. Vaig comprendre que del meu "sí" o del meu "no" depenia la felicitat de molts; que en la vocació no és el fonamental "plantejar-se-la", sinó "acollir-la i realitzar-la"; que Déu no vol "supermans". Bé, en definitiva, és una Gràcia a la qual segueixo intentant respondre.

Quines han estat les persones de referència en la teva vocació?
 
Vaig tenir la sort de trobar en el meu camí els que em van ajudar a discernir, em van animar i em van donar suport. En l'any de noviciat i després referent espiritual sempre, el meu mestre de novicis, Paco Alegría. Després en els anys de posnoviciat Paco Vázquez, que em va ajudar a encendre el meu cor de la passió pastoral pels joves. Quan sent inspector em va nomenar delegat de PJ em va obrir a un horitzó salesià insospitat i molt enriquidor per a mi. En el bienni, Alonso Vázquez, no he conegut un salesià amb un cor tan immens i amb més "intel·ligència pastoral" que ell, prototip de cor oratorià. En els anys de teologia Antonio Calero, em va ajudar a configurar el meu cor sacerdotal de bon pastor i em va ensenyar que és important qualificar intel·lectual i teológicamente per poder respondre als reptes dels joves. Estaré sempre agraït a Luis Fernando Álvarez, que em va ensenyar a celebrar la Missa; José Antonio Rodríguez Bejerano, colossal missioner i al que tinc per veritable sant; al meu entranyable amic de l'ànima i portat aviat al cel, jove sacerdot, Manolo Parra, un remolí apostòlic amb una extraordinària capacitat d'atraure els joves.

Com és un dia en la teva vida?
 
Ara la major part del meu temps està dedicat a acompanyar als germans i les comunitats salesianes. Per tant, en un dia ordinari de la meva vida el que fonamentalment faig en les visites canòniques a les cases és escoltar als meus germans salesians, parlar amb ells, animar-los i acompanyar-los. A costumo a aixecar-me a les sis, oració i Eucaristia amb els germans. Després d'esmorzar, la jornada continua rebent als germans. A la tarda trobades amb diferents grups de família salesiana, animadors, educadors, catequistes ... Oració de la tarda amb la bona nit. A vegades la jornada es perllonga després del sopar. I abans de lliurar-me al descans, la major part de les vegades no abans de les 12, poso el viscut en mans del Senyor.

De quina manera podem fer vida la frase "Signe i portador de l'amor de Déu als joves?
 
Jo ho intento tractant de fer meves i imitar algunes d'aquestes capacitats que D. Bosco tenia: la seva capacitat d'amor personal, fins i tot ple de tendresa, en cada jove; la seva capacitat de conjugar realisme i magnanimitat; el seu coratge de somiar; el reconeixement agraït de Déu que acompanya i orienta els seus passos; la seva mirada de fe que el portava a viure "com si veiés l'Invisible". L'extraordinària i harmoniosa unitat de la seva existència: signe de l'amor de Déu als joves.

Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora celebrarà el proper 21 d'octubre, a les 11:00, a la Santa ...
L'Associació d'Antics Alumnes de Don Bosco de Salesians Trinidad organitza la II edició del certamen ...
L'Associació Cultural San Ignacio, a través dels salesians de Puerto Rico, aportarà d'aquesta manera ...
Alba Miquel Molina, alumna de Salesians Sant Joan Bosco de València
En la seua trobada amb educadors d'escoles i centres socials a Brasil
Aquestes reunions compten amb la visita de Francisco José Pérez, Delegat Inspectorial de Pastoral Ju ...
 
Notícies Opinió

Editorial de l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).
2

oct

Article d'opinió de Pedro Ignacio Frare publicat en Dabar.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Editorial de l'Agència de Notícies Salesianes sobre la missió de la família.
2

ago

Article de opinió del salesià Josan Montull.
Article publicat a Odisur sobre la figura de don José Gálvez Ginachero.
Editorial publicada per l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).
Article d'opinió del salesià Vicente Serrano Enguix.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2017
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat