ESP CAT/VAL
dimarts, 20 de febrer de 2018
El Rector Major testimoni d'excepció de les arrels centenàries de Villena
- Per: Carlos Martín
09/10/2017 - 220 Visites


El passat 7 d'octubre va tenir lloc la visita de don Ángel Fernández Artime, Xè Successor de Don Bosco, dins dels actes de celebració del primer segle de vida de la casa alacantina.

A les portes de concloure les celebracions del centenari de la casa Salesiana de Villena (Espanya), el Rector Major don Ángel Fernández Artime va viure el passat 7 d'octubre "una jornada històrica per al municipi i per als seus 35.000 habitants", com afirmava José Joaquín Coma, director salesià de la presència, durant la recepció del Xè successor de Don Bosco.

Amb l'himne del centenari com a banda sonora i en un pati ple de joves i famílies que no van voler perdre l'ocasió de veure de prop de don Ángel, els assistents van poder compartir un temps de trobada amb el Rector Major emmarcat dins la I Fira Solidària en la qual es van presentar nombroses iniciatives de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, amb especial protagonisme per a les Plataformes Socials i els Centres Juvenils.

"Per garantir altres cent anys li demanaria a Villena que seguís sent fidel al que va somiar Don Bosco per a nosaltres. Que seguim fent allò per al que hem nascut. Avui la realitat és diferent, però la finalitat és la mateixa. Que siguem casa per a tots amb especial sensibilitat pels menys afavorits. Seguim construint entre tots un nou Valdocco ", comentava com a part de la seva recepta comuna per a totes les obres salesianes del món.

Posteriorment, després del recorregut pels diferents estands i les nombroses peticions de fotografia, va tenir lloc una trobada amb els representants de la Família Salesiana al teatre de la casa en un acte que va servir per agrair el treball realitzat en 1914 per Francisco Azorín Bautista, rector de Santiago, església arxiprestal, que va començar a fer passos per portar als salesians a Villena. Aquest record agraït es va plasmar a través de l'oració pel naixement el 1917 a causa de la constatació d'una necessitat educativa urgent que va tenir resposta als Salesians.

"És impossible no recordar al Papa Francesc amb el seu "facin soroll". És molt bonic per a nosaltres que aquest estil en el qual creiem no mori en nosaltres ni quedi entre quatre parets. Que pugui compartir-se amb altra gent i estendre's a la ciutat de Villena. En 100 anys aquesta casa "ha fet soroll" amb estils diferents al bonic sentit d'implicar d'altres, de fer-se sentir, de ser casa de portes obertes. Un "fer soroll" on és fonamental el sentit de família ", explicava don Ángel Fernández amb la sensació de sentir-se a casa. "Gràcies per aquesta jornada, no li posin límits a la Providència i a pels propers cent anys".

Durant la tarda el Rector Major va rebre els educadors en una trobada familiar en la qual va animar a mantenir el mateixa amb l'ambient de família com a element principal dins de les diferents associacions i grups que conformen la casa.

L'agenda va continuar amb la recepció per part de l'alcalde de Villena, Francisco Javier Esquembre Menor, que va obrir les portes de la casa consistorial per rebre el Rector Major en una nova mostra de l'agraïment de la localitat, com va poder comprovar-se el  gener de 2016 amb l'entrega de la medalla d'honor de la ciutat al Centre Juvenil Don Bosco.

Per la seva banda Esquembre, va recordar que Villena s'enriqueix amb la presència dels Salesians gràcies a l'acompanyament juvenil. L'alcalde va fer referència al discurs pronunciat al novembre de 2016 amb motiu de l'obertura del Centenari de la presència salesiana, on destacava que “tots els centenaris son múltiples d'u. Del treball  cadascú posa de la seva part, sent els salesians un exemple que ha fet encomanar de vida i valors a aquesta ciutat ", afegia.

Abans d'acudir a la Casa de la Cultura per conèixer l'exposició '100 anys educant' que ofereix un recorregut per la història de la presència salesiana a la ciutat, don Ángel Fernández va rebre la invitació a signar en el Llibre d'honor de l'Ajuntament. "Gràcies perquè el caràcter propi de la gent de Villena ha permès que el carisma de Don Bosco s'estengués amb profundes arrels. Els salesians s'han donat a Villena i s'han sentit sempre estimats. Us desitjo el millor en nom de Don Bosco en l'inici del segon centenari de la presència salesiana ", destacava en una emotiva dedicatòria.

La jornada es va tancar entrada la nit amb la celebració de l'eucaristia d'acció de gràcies en una Església de Santiago a vessar que va rebre la benedicció d'una vidriera amb la imatge de Sant Joan Bosco que la Congregació Salesiana regala a la ciutat com a mostra de gratitud.

"Aquests cent anys ens parlen d'un profund enteniment i unes profundes arrels salesianes arrelades en aquesta terra. Som sal, som molt més que escoles, som respostes per als nois d'avui. Una resposta construïda entre tots al llarg del temps. Si Don Bosco vingués avui es reconeixeria a la casa de la ciutat de Villena ", concloïa Don Ángel.
 
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

El cartell anunciador de la Setmana Santa del municipi s'ha realitzat a partir d'una imatge de Pablo ...
El projecte està destinat a persones d'entre 18 i 26 anys.
340 joves viuen un cap de setmana de testimoniatges i activitats entorn de l'espiritualitat juvenil ...
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Dos alumnes del col·legi Salesians de Mérida han aconseguit una menció destacada en dos olimpíades d ...
La defensa davant el tribunal serà el 7 de març en Salesians Zaragoza
 
Notícies Opinió

Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Article d'opinió de Josep Lluís Burguera.
6

feb

Article publicat a Foc Nou al número novembre-desembre 2017 escrit per Manu Olid.
Testimoni de Soufian, un jove de 21 anys, compartit per la Fundació Don Bosco.
8

ene

Article d'opinió de Josan Montull.
Article d'opinió publicat per l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).
Article d'opinió de Georgette Chimali.
Article d'opinió del Rector Major Ángel Fernández Artime, publicat en ANS.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2018
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat