ESP CAT/VAL
diumenge, 17 de desembre de 2017
La vocació com a prioritat en el full de ruta salesià
- Per: Carlos Martín
11/10/2017 - 202 Visites


La Congregació va celebrar a Sanlúcar la Mayor (Sevilla) un seminari per aprofundir sobre la proposta salesiana d'animació vocacional.

La Congregació Salesiana va organitzar a Sanlúcar la Mayor (Sevilla), del 9 al 11 d'octubre, un Seminari sobre Animació Vocacional amb l'objectiu d'enfocar la pastoral juvenil des d'aquesta òptica per al desenvolupament del projecte de vida juvenil. Un repte, unit al de tota l'Església, en què els destinataris salesians trobin la seva forma de ser cristians enmig del món, a més, de ser acompanyats per descobrir la seva vocació específica: laïcal, al matrimoni, al sacerdoci o a la vida consagrada.
 
La trobada va comptar amb la participació dels provincials salesians d'Espanya i Portugal, la provincial de les Salesianes a Espanya, units als representants dels equips de Pastoral Juvenil i de Formació, i membres de la Família Salesiana.
 
"Aquest seminari té una perspectiva pastoral. Aquí parlarem de la nostra pròpia vocació ". Així presentava la trobada Koldo Gutiérrez, delegat nacional de Pastoral Juvenil, en l'avantsala de la primera ponència. Francisco José Pérez, delegat de Pastoral Juvenil de la inspectoria salesiana Maria Auxiliadora, va ser l'encarregat de desenvolupar la ponència 'comunitats significatives' en què es va centrar en fer llum sobre les decisions de futur, més enllà dels reflexiu o el mer argumentari. "Fan falta comunitats que siguin capaces de 'ser'. els joves d'avui busquen testimonis de vida comunitària ", explicava.
 

  
La primera jornada es va tancar amb la celebració de l'Eucaristia, presidida per l'inspector de Santiago el Mayor, Juan Carlos Pérez Godoy, i la bona nit de María del Rosario García, inspectora de les Filles de Maria Auxiliadora, que va presentar el pla d'animació vocacional de les FMA d'Espanya i Portugal.
 
En el matí del dimarts 10, Xabier Camino va parlar sobre l'Itinerari d'Educació en la Fe, l'acompanyament i el discerniment vocacional, mentre que a la tarda va estar centrada en la 'pastoral juvenil i la formació salesiana', a càrrec de Koldo Gutiérrez. "Posant a Déu en el centre de la seva existència, que es comparteix als altres, que entén la vida des de la vocació i la missió. Aquí hi ha els dos ingredients essencials i inseparables de la pastoral i la formació salesiana ", comentava als participants.
 

 
També hi va haver temps per a la celebració de l'Eucaristia, presidida per José Aníbal Milhais Pinto, inspector de Portugal, i per conèixer el testimoni dels jesuïtes i els claretians.
 
Després de la presentació del document amb les conclusions del Seminari sobre l'Animació Vocacional, la trobada es va tancar amb l'Eucaristia presidida pel provincial de la Inspectoria salesiana Maria Auxiliadora, Cristóbal López. 

Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Experts analitzen el cas concret en xiquets amb necessitats educatives especials
Arrepleguen inquietuds i realitats de cara a una pròxima modificació dels seus Estatuts
Ángel Fernández Artime, amb el mateix zel pastoral de Sant Joan Bosco ha escrit una bella carta, per ...
Com a coautora d’un treball d’investigació sobre l’opacitat de les contractacions a les administraci ...
 
Notícies Opinió

Article d'opinió del Rector Major Ángel Fernández Artime, publicat en ANS.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Article d'opinió de José Carlos Carazo, docent de Salesians Còrdova.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
7

nov

Article d'opinió del salesià Pablo Gómez publicat al blog Salesians Pastoral Juvenil.
Opinió de José Antonio Adell.
Editorial de l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).
2

oct

Article d'opinió de Pedro Ignacio Frare publicat en Dabar.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2017
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat