ESP CAT/VAL
dimecres, 17 de gener de 2018
Treball, treball, treball
- Per: Pablo Gómez
07/11/2017 - 643 Visites


Article d'opinió del salesià Pablo Gómez publicat al blog Salesians Pastoral Juvenil.

En el mes de setembre de l'any 1885, Don Bosco va tenir un somni. Va somiar que viatjava cap a Castelnuovo, i pel camí se li acostava un venerable ancià que li deia: “Treball, treball, treball!” (cfr MB 17, 331).

Des d’aleshores, aqueix lema ha quedat gravat a foc en generacions i generacions de salesians i educadors, que han fet del treball la seua bandera, el seu objectiu, la seua justificació i el seu sentit. Si per alguna cosa s'ha distingit la família salesiana ha estat per la seua activitat incansable, seguint l'exemple de Don Bosco.

I en ocasions s'ha abusat d'açò, i el treball ha desembocat en un activisme irrefrenable, en un ànsia de fer coses i més coses, i en una visió del món que jutja a les persones segons el seu nivell d'activitat.

Açò ens ha portat, sense cap dubte, a molts problemes, mostrant-nos molt exigents amb els qui poden treballar menys, o sentint-nos molt descol·locat quan per edat, salut o qualsevol condicionant, no es pot treballar com es voldria.

Crec que caldria reorientar aqueixa dita en el nostre moment actual, arreplegant elements que avui dia ens donen una perspectiva nova.

Treball: és una sort treballar. És l'aspiració de molts i moltes joves que estan desitjant incorporar-se al món laboral. I desgraciadament, molts no ho aconsegueixen. Molts es conformarien amb qualsevol treball, el que fos: contractes molt reduïts amb moltes hores extres no pagades, condicions de treball insuficients, inestabilitat, inseguretat, precarietat… i, així i tot, no ho aconsegueixen.

Un jove conegut em comentava la seua experiència, en una empresa de neteges.: “Jo no sóc un netejavidres que els caps de setmana es va a la muntanya: sóc un muntanyenc que treballa netejant vidres per a tenir un sou”.

Treball: encara és una sort major poder treballar en el que veritablement t'agrada, poder sentir que el treball que duus a terme és molt més que un mitjà de guanyar-se la vida. Un treball que et fa créixer, que trau el millor de tu, que et repta i et gratifica. Un treball en el qual ajudes a créixer a les persones, en el qual ajudes a construir un món millor.

Un professor va deixar el seu treball per a incorporar-se en una important empresa informàtica, en un lloc de responsabilitat, però em comentava: “En el fons, jo arregle màquines. Trobe a faltar ser significatiu en la vida de persones”.

Treball: el súmmum de la sort és poder compartir la missió amb tanta gent il·lusionada i compromesa, implicada molt més allà del que es considera estrictament laboral, que creuen en el seu treball i posen el seu granet d'arena en la construcció d'un projecte de persona i de societat.

I així, sí: Treball (digne per a tots), treball (significatiu i gratificant), treball (compartit en comunitat). Un treball que ens fa sentir-nos col·laboradors de l'obra creadora de Déu, i hereus de la tradició salesiana. Quina sort treballar així!
 
 
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Ja podeu llegir el segon article publicat titulat "Una crida a la caritat".
El passat 14 de gener va tenir lloc la segona reunió de la Comissió Inspectorial de l'IEF a Madrid ( ...
Ha comptat amb més de 200 participants.
Celebrada al Colegio Mayor San Juan Bosco de Sevilla la jornada de preparació per a les trobades d'A ...
Dins el calendari de visites abans de la seva ordenació com a arquebisbe de Rabat el proper 10 de ma ...
Sota el títol 4 IDEES per a aconseguir un Somni
 
Notícies Opinió

8

ene

Article d'opinió de Josan Montull.
Article d'opinió publicat per l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).
Article d'opinió de Georgette Chimali.
Article d'opinió del Rector Major Ángel Fernández Artime, publicat en ANS.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Article d'opinió de José Carlos Carazo, docent de Salesians Còrdova.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
7

nov

Article d'opinió del salesià Pablo Gómez publicat al blog Salesians Pastoral Juvenil.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2018
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat