25N: educant en la prevenció de la violència envers les dones

25 noviembre 2020

En el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència de gènere des de Bosco Global es vol donar a conèixer el treball que realitzen en matèria de prevenció i eliminació de la violència cap a les dones a Espanya, però també en els països empobrits en els que treballen. Amb un objectiu clar, educar perquè sigui possible l’eradicació d’aquesta xacra.

En les últimes setmanes s’ha desenvolupat a Barcelona el projecte Sense Filtres, finançat per l’Ajuntament de Barcelona, ​​acompanyant un grup de joves, nois i noies d’entre 18 i 21 anys, en situació de vulnerabilitat que participen en un curs prelaboral de cuina de la Plataforma Social Salesiana de Martí-Codolar, a la ciutat comtal.

Després dels tallers realitzats per dialogar sobre la violència de gènere, els nois i noies, compartien algunes frases a mode de conclusió:

«La violència de gènere no comença amb una empenta».
«A més, abans de la violència física, hi ha moltes formes de violència cap a les dones».
«Quan un noi canvia la manera de ser d’una noia, hi ha un control i, per tant, violència».
«Les violències invisibles cap a les dones vulnerables també són violència de gènere».

Aquest projecte ha permès “submergir-se” a fons sobre algunes qüestions:

Què és la violència de gènere? Quines són les seves causes? Quins tipus de violència de gènere hi ha? Quina ajuda es pot demanar quan la pateixes? Per què les dones cobren menys que els homes en una feina?

Mireia Páez, tècnica d’Educació per al Desenvolupament de Bosco Global i responsable de el projecte, explica que “és molt important conscienciar tota la societat d’aquest problema i sentir-nos part de la solució. Cada persona ha d’aportar el seu gra de sorra per contribuir a eradicar les violències masclistes “.

Violència de gènere: un problema global

Cal recordar que la violència de gènere també és un problema global i que està present, en major o menor mesura, en totes les societats.

En aquest sentit, en els projectes de cooperació a el desenvolupament en els quals col·labora Bosco Global s’incorpora la perspectiva de gènere. Així doncs, el treball en aquest procés de lluita per eradicar aquesta violència es concreta en diferents accions amb la comunitat, ja que és necessària la conscienciació de tota ella per impulsar aquests canvis.

Des de Bosco Global, treballen per la solidaritat global, perquè dones i homes tinguin els mateixos drets i oportunitats. Creuen que el gènere no pot ser un obstacle per a ningú, ni una excusa per a perpetuar conductes discriminatòries ni violentes. A través de l’educació i l’equitat de gènere seguiran treballant per acabar amb les violències masclistes.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...