4 julio 2014

Una de les sales principals del Parlament de Catalunya era plena ahir de gom a gom per assistir a la Jornada “25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Reptes per a Catalunya i avaluació d’impacte en la infància”, que s’emmarca en el conjunt d’activitats que la societat civil i les administracions catalanes han estat duen a terme per a la commemoració d’aquest mig quart de segle de la Convenció.

La jornada l’ha organitzada la Plataforma d’Infancia de Catalunya (PINCAT), conjuntament amb UNICEF i l’administració catalana, amb el suport del Parlament de Catalunya. En el programa podeu veure la gran diversitat de ponents i experiències internacionals que es varen plantejar.

El Coordinador de la PINCAT i també Responsable de les Plataformes d’Educació Social (PES) dels Salesians a Catalunya, Paco Estellés, ha participat en la benvinguda i ha sigut portantveu de la PINCAT en les conclusions.

Estellés ha remarcat la importància de fer visible les polítiques d’infància  en el conjunt de l’actuació pública i no només en les àrees que li són més pròpiament indicades, per tal de garantir el desenvolupament harmònic de la Convenció.

D’altra banda, també ha explicat com veuria Don Bosco avui aquesta feina que s’està fent al servei de la infància.

 

En una de les ponències, Jorge Cardona, membre del Comitè dels Drets de l’Infant de Nacions Unides ha explicat que encara queda molta a feina per fer. Ha reclamat que és necessari un pacte d’estat per a protegir els infants, de la mateixa manera que es va fer amb el Pacte de Toledo per tenir cura de les persones més grans.

Cardona ha denunciat que l’Estat no disposi de les dades de pobresa infantil i que no faci un esforç per sistematitzar amb rigor  de cada partida pressupostària quina és la part que es destina directament als infants (educació, sanitat, etc), perquè creu que aquesta és una de les claus per ser eficients i fer polítiques públiques que funcionin.

El membre del Comitè ha demanat també que es pregunti als infants quina és la seva opinió, com es fa en d’altres països europeus, i que es treballi amb eines que siguin capaces de mesurar els impactes de les polítiques d’infància.

 

Aquí podeu veure l’àlbum de fotos i la Nota de Premsa de la PINCAT.

També et pot interessar …