p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { }
El Museu Cardenal Tarancón de Borriana ja pot visitar-se. La seua obertura coincideix amb el 20º aniversari de la defunció del prelat, el 28 de novembre de 1994. Se situa en la parròquia María Auxiliadora i obri matí i vesprada, en horari parroquial.
Així mateix, els qui estiguen interessats a investigar la doctrina del purpurat borrianense han de posar-se en contacte amb la parròquia, bàsicament per a acordar els moments en què es puguen realitzar els estudis. I és que, abans d’estar la documentació ordenada i exposada, ja s’havien rebut dues peticions per a açò, una d’elles d’Astúries i, l’altra, de Torreblanca.
“És una bona notícia perquè per a açò s’ha fet, perquè estiga a la disposició de la gent que puga interessar-se. I, de fet, hem tingut un parell de peticions per a fer un estudi i una tesi doctoral sobre el cardenal i els vam haver de dir que esperaren una mica perquè, encara que estaven els butlletins, encara no estava tot preparat”, relatava ahir el rector, Pascual Lluch.
Per la seua banda, el nebot del prelat, Juan José Enrique-Tarancón, es mostrava satisfet amb el fet que per fi ja es puga veure el llegat del seu oncle: “Hem exposat coses personals, com un parell de calzes, un bàcul o una mitra. La majoria són religioses, perquè ell era, abans de res, sacerdot i volia que el seu poble tinguera un record, però em va matisar que el que haguera de donar que ho lliurara on li volgueren i ell sempre va voler als salesians”.
Entre els elements exposats, es troben els pergamins de Fill Predilecte de Borriana, el llagostí de Vinaròs -on també va exercir- i les medalles d’or de Madrid i de Solsona.
I guardats, però aptes per a ser consultats, estan els escrits que va fer, especialment a partir de quan es va jubilar perquè “abans no tenia temps material”, va afirmar el seu nebot, qui va afegir que “tota aquesta documentació jo ja fa 25 anys que la tinc, perquè me la va donar en vida”.