Del 9 al 13 de març es va celebrar una nova edició del tradicional Salón del Libro de Pozoblanco, ubicat aquest 2015 al pavelló esportiu del Recinte Firal de la localitat cordovesa, i dedicat al segle XIX. Per aquest motiu han abundat els personatges dels contes de Callejas i altres personatges de literats d’aquest segle, a més de destacar com el segle dels invents.
Aquest esdeveniment, celebrat cada dos anys, ha estat presentat com una cadena d’estands que circumden un espai per a un escenari, un racó del conte i un espai d’exposició, acompanyat tot plegat de la decoració de maquetes aeronauticas amb globus, zepelins o avionetes. A més, la visita va estar amenitzada per un equip d’animació que amb les seves disfresses van acompanyar al visitant alternant jocs, gimcanes exploradores, amb efectes lluminosos i sonors i la interacció personal.
Els organitzadors han mostrat la seva gran satisfacció per l’acollida que ha tingut la mostra, ja que a més de llibreries, centres educatius i diverses associacions de Pozoblanco, s’han fet presents molts col·lectius de la comarca dels Pedroches, al nord de la província de Córdoba.
En aquest conjunt els salesians de Pozoblanco han situant el seu estand amb motiu del Bicentenari del naixement de Don Bosco.
Destacava en l’espai salesià el mural elaborat per Fidela Pozuelo, artista i docent del centre, al costat de les escenes i missatges del Pati salesià, les fotos envellides de l’Oratori amb el musical Naavidad en Valdocco posat en escena al desembre, la visió de l’Escola amb frases importants com paraules a cau d’orella, i una gran pissarra central on es projecaven escenes de la vida de Don Bosco.
Al costat d’aquest espai s’han fet visibles fotos dels Tallers de formació professional d’ahir i d’avui, i una visió de l’obra de l’Església per tot el món gràcies a la vocació missionera salesiana. La proposta salesiana comptava amb llibres de la vida de Don Bosco, erudits, didàctics i altres objectes de marxandatge del bicentenari .
A més, entre els esdeveniments programats, van destacar el contacontes del Somni de la pèrgola de roses, realitzat el passat dimarts 10 de març pel salesià Julián Terán al costat de quatre alumnes de 4t de primària, l’actuació musical de Cristina Cabrera, professora del Col·legi, que el passat dimecres 11 al costat del cantautor Aldo Narejo cantar contra la violència ètnica i de gènere; i el conte de Callejas, Història d’Antoñito, narrat per l’alumna María Cardador Espejo de 3r de Primària, el divendres 13 de març.
Per la seva banda, el salesià Abel Medina, director del col·legi, va rebre un detall d’agraïment, juntament amb tots els estaments que han fet possible aquest esdeveniment.