Gloria Latour té 51 anys, és professora d’anglès en el Col·legi Salesià San José Artesà d’Elx i coordina del Campament Urbà de la Fundació Ángel Tomás.
Com vas entrar a formar part de la Fundació? en quin projecte?
El Campament Urbà d’Elx es desenvolupa des de l’any 2007, per la qual cosa quan la fundació es va formar, nosaltres ja portàvem uns anys treballant en el projecte. Com a projecte d’inclusió social de l’Obra Salesiana d’Elx vam voler formar part d’una fundació salesiana que apostava per la integració social i per la solidaritat i que a més ens donara cobertura legal.
Per què vas decidir fer-te educador/a i dedicar el teu temps pels altres?
Jo sóc salesiana cooperadora i també professora d’anglès, així que la meua vida transcorre entre joves, i no passa ni un dia sense que la meua dedicació siga para ells, per la qual cosa el dedicar el meu temps als xiquets i els joves del Campament Urbà és una continuació d’aqueixa aposta pels joves i especialment pels més necessitats.
Què futur li augures al projecte?
El futur s’escriu en el present, i gràcies a Déu, podem dir que El Campament Urbà d’Elx està viu i creix cada any amb més il·lusió i entusiasme: cada nova edició rebem més sol·licituds de joves que volen ser voluntaris del Campament Urbà, tal és així que l’Equip Coordinador ens estem plantejant fer créixer el projecte i augmentar el nombre de destinataris…Amb l’ajuda de María Auxiliadora!
Explica’ns una mica sobre els xiquets, la realitat del projecte…
És un projecte preciós! Imagineu uns 110 xiquets i xiquetes de diversa procedència, alguns d’ells vénen de Càrites, uns altres de l’associació Elx Acull, o del col·legi Casablanca, o d’associacions d’immigrants, o del centre d’acolliment de menors “La Caseta de Repòs”. Doncs bé, imagineu a tots aquests xiquets i xiquetes distribuïts segons la seua edat en“Famílies” d’uns 10/12 membres amb els seus monitors, fent tallers, tenint moments de grup, rebent els bon dia i la bona vesprada, amb jocs d’aigua, amb eixides a la platja i a Aqualandia, i tot en una setmana. Els patis, el col·legi és una explosió de vida, de jocs, de crits, de riures, de balls…és una setmana intensa!
Quina és ladiferència de la Fundació Ángel Tomás amb altres entitats?
La diferència és òbvia, nosaltres som gratuïts, i no em referisc només als diners, en el nostre projecte tot es fa per amor als altres, per solidaritat. Cal tenir en compte que tots els monitors del campament són voluntaris, inclòs l’Equip Coordinador, i cap de nosaltres cobrem gens, ni per la preparació, ni per l’execució de tot el que es fa en el Campament, i açò que en ser de l’1 al 7 d’agost passem calor molta calor!