La visita pastoral del Papa Francesc a la República Centreafricana, els dies 29 i 30 de novembre s’ha dut a terme sota el signe de la reconciliació i de la pau. La població centreafricana està convençuda que el Papa és portador d’una força que impulsa a una millor comprensió de l’altre i la impressió general és que, després de la visita del Papa, la mentalitat dels centreafricans es transformi per tal de trobar la pau.
Els joves volen recuperar noves forces a fi d’aconseguir que el seu futur sigui més segur i pacífic. La joventut i els Salesians somien amb l’esperança d’un horitzó en el qual sigui possible una convivència pacífica. Els joves es pregunten encara sobre l’exhortació del Papa a "resistir-se a tenir por de l’altre" i a "obrir-se a una nova etapa". Molts es pregunten com tot això serà possible, ja que s’han acostumat a la venjança i a tancar-se sobre si mateixos.
En general, l’ambient ha estat de festa, per part musulmana i cristiana. Al districte PK5, l’últim barri musulmà de Bangui, s’ha escoltat la ràdio que transmetia en directe l’arribada del Papa Francesc. L’eix Koudoukou, que uneix el barri musulmà amb la zona cristiana, el diumenge va ser pres com a préstec pels Cristians dels barris Bimbo, Pétévo, Fatima i Kpètènè, cosa que hagués semblat impossible després dels recents successos.
En efecte, poc abans de la visita del Papa, don Agustín Cuevas, missioner a la República Centreafricana, havia comentat al periodista espanyol Ángel Expósito, de la COPE, que la gent s’esperava "un miracle", pel fet de poder gaudir d’uns "moments de pau i de comprensió", de poder moure’s lliurement pel poble, per la ciutat, ja que era impossible, donada l’enemistat regnant, tant odi, tanta desavinença entre uns i altres … ", concloent que per això esperaven la visita del Papa, el seu "missatge de pau, de comprensió, de diàleg i de convivència".
Des de la Inspectoría María Auxiliadora es va presentar fa un any “Espais de pau. Escoles per a la reconciliació a la República Centreafricana”, campanya d’Ajuda Humanitària que les presències salesianes van desenvolupar durant el curs 2014-2015 amb un balanç econòmic de més de 110.000 € que tindrà entre els seus fruits garantir que uns 1.500 menors i joves puguin fer un àpat al dia en els menjadors escolars, possibilitar a la joventut que acudeixin als centres el servei d’atenció psicològica a víctimes joves o augmentar la seguretat del recinte dels centres salesians de Damala i Galabadja, entre d’altres.
El seguiment de la campanya ha estat possible gràcies al microsite Espais de Pau, un portal amb fotos, vídeos, materials i testimonis per conèixer la realitat salesiana a la República Centreafricana, a més d’un lloc de trobada per al compromís de les comunitats educatives-pastorals de la Inspectoria Maria Auxiliadora.