Un total de 90 persones del Polígon Sud de Sevilla, en la seva immensa majoria joves, han rebut formació en hostaleria, estètica i perruqueria en sis cursos cofinançats amb fons europeus Feder dins del Projecte Urban i impartits en el Centre Don Bosco situat en aquesta barriada de la capital.
En una nota, l’Ajuntament ha informat que la seva clausura es va celebrar a finals de novembre amb el lliurament de diplomes als alumnes per part del delegat municipal de Benestar Social i Ocupació, Juan Manuel Flores, i la Comissionada per al Polígon Sud, María del Mar González.
Flores ha destacat davant l’alumnat i els docents la "importància" de l’aprenentatge i la formació "constants" per propiciar la inserció laboral dels joves, i sobretot en barris amb "especials dificultats per accedir al mercat de treball, tal com revela l’elevat índex d’atur del Polígon Sud ".
"Aquest és un petit pas d’un llarg camí, ja que no és la primera vegada ni serà l’última que l’Ajuntament de Sevilla va estar al Polígon Sud intentant millorar les condicions de vida dels veïns", ha assenyalat el delegat.
Així mateix, va exalçar tant la "necessària i lògica col·laboració" de l’Oficina de la Comissionada, Maria del Mar González, com la dilatada experiència formativa de la Fundació Don Bosco, i alhora ha posat en valor "els fruits collits quan hi ha un treball conjunt de diferents administracions i entitats del tercer sector, com és en aquest cas Don Bosco ".
"Però realment els protagonistes sou vosaltres, els joves, els veïns del Polígon Sud, els qui voleu i esteu intentant obrir-vos pas en el mercat laboral", apuntava.
Dos dels alumnes van relatar les seves experiències durant uns cursos que van registrar una presència majoritària de dones, acte en el qual també van prendre la paraula els docents i representants de la Fundació Don Bosco, i on hi va haver un moment per a la solidaritat, ja que els mateixos joves van lliurar aliments per a les famílies necessitades.