Colorit, diversió i bon humor amb el carnaval salesià

15 febrero 2021

Per Salesians Comunicació

Les aules i patis dels col·legis Salesians s’han omplert de colorit, diversió i bon humor. En la majoria dels casos, els alumnes d’Infantil i Primària han pogut celebrar diferents activitats a les portes de la Quaresma gràcies a les disfresses originals. Una activitat que durant unes hores ha posat l’alegria del carnaval al centre de cases com Badajoz, Cádiz, La Cuesta, Badalona, Las Palmas, Ibi, Alcoy Juan XXIII, Huesca, Mataró, Alcalá de Guadaíra o Linares, entre d’altres.

«El carnaval, en el calendari escolar, és un gran esdeveniment tots els anys al col·legi. Una festa en la qual ens deixem contagiar per l’ambient festiu que viu la nostra ciutat en els seus carrers», comparteixen des de Salesians Badajoz sobre l’adaptació d’aquest format durant aquests dies. «Aquest any, amb gran pena, la nostra ciutat no els va a celebrar com a part de les mesures sanitàries per frenar els contagis. A l’escola, el divendres dia 12 vam celebrar els» No Carnestoltes «. Ha estat d’una manera més austera i sense la presència de les famílies com altres anys. Durant aquesta setmana, els cursos d’Infantil han vingut a l’escola cada dia amb algun detall de disfressa, creant en l’ambient col·legial un clima d’alegria i simpatia. Un dia eren gorres de cuiners, de pirates, de pallassos. Un altre dia amb els bigotis pintats, un nas de pallasso … «, afegeixen sobre la peculiaritat de l’edició.

«A Primària, els mateixos alumnes han confeccionat les seves disfresses unes hores abans de baixar al pati per lluir els seus originals models: infermers i infermeres, de robots, Harry Potters … La col·laboració de les mares d’Infantil amb els vestits ha estat molt eficient», afegeixen des de la casa extremenya sobre una dinàmica repetida en diferents punts de la geografia.

«Els patis de la casa salesiana de La Cuesta, per exemple, s’han omplert de colorit, diversió i bon humor. Abillats amb disfresses originals, altres clàssics, molt aconseguits en la seva majoria «, comparteixen des de la casa de Tenerife.» Així mateix, hem d’agrair la col·laboració de les mares i pares de l’AMPA, ja que gràcies a la seva col·laboració s’ha aconseguit una trobada de murgas per a totes les etapes educatives «, expliquen sobre l’activitat.

 

 

Orígens del carnaval
 

El Carnaval a Espanya està documentat des de l’Edat Mitjana i amb una rica personalitat pròpia a partir de el Renaixement que ha quedat recollida en la literatura espanyola i altres arts localitzades en els diferents pobles. Té lloc immediatament abans de la quaresma cristiana (que s’inicia amb el Dimecres de Cendra), i que té data variable (entre febrer i març segons l’any). Tradicionalment comença un dijous (Dijous Gras) i acaba el dimarts següent (dimarts de carnestoltes). El carnaval combina elements com ara disfresses, grups que canten cobles, desfilades i festes al carrer.

Els carnavals de Santa Cruz de Tenerife o Cádiz tenen la categoria de Festa d’Interès Turístic Internacional. D’altra banda, carnestoltes com els de Badajoz o Las Palmas de Gran Canaria tenen la categoria de Festa d’Interès Turístic Nacional.

 

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...