Per Salesians Comunicació.
L’alumnat d’Economia de 1r de Batxillerat de Salesians Badajoz ha estat durant aquests mesos participant en el concurs «Young Business Talents», un simulador empresarial que els permet practicar prenent tot tipus de decisions dins d’una empresa. De més de 3.000 equips que hi han participat, 125 s’han classificat per a la final. Un d’ells és el que formen tres alumnes salesians, l’Ana , el José Manuel i l’Álvaro. I participaran a la Final Nacional del Concurs «Young Business Talents» que se celebrarà el proper 7 de maig.
Adquirir experiència per la pràctica
Young Business Talents és l’únic programa formatiu gratuït que et permet adquirir experiència per la pràctica. Un simulador empresarial que et permetrà practicar prenent tot tipus de decisions dins d’una empresa. Els alumnes poden participar en una competició regional i nacional que donarà un al·licient apassionant a l’usar el simulador i viure el mateix que es viu al gestionar una empresa.
Les tasques a realitzar pels alumnes són les que suposen dirigir una empresa: analitzar, planificar, executar i controlar. L’essencial són els plans que estan formats per un conjunt de decisions. Les decisions són el que s’introdueix en el simulador. El Young Business Talents permet simular amb precisió el que passa en el món empresarial.
L’informe YBT sobre l’ocupació juvenil
En el sèptim Informe Young Business Talents, presentat fa menys de dues setmanes en base a les respostes dels joves d’entre 15 i 21 anys que van participar en l’última edició d’aquest programa educatiu de simulació empresarial, un 86,9% dels enquestats es va mostrar disposat a anar-se’n a l’estranger per treballar. És una xifra a l’alça respecte a l’anterior edició, quan la mitjana estatal se situava en el 73,2%.
Mario Martínez, director de l’Informe Young Business Talents, ressalta que, independentment de lo inmediat que sigui per a aquests joves enquestats la seva entrada al mercat laboral (un 40% està pensant en començar a treballar, mentre l’altre 60% sospesa cursar una carrera universitària), « el 50% d’ells [un 42,9%, en el cas dels joves catalans] està pensant que tot serà més difícil a curt termini, i es tracta d’una tendència que augmenta, perquè ells coneixen les xifres ».
«Saben -prossegueix- que un de cada dos no trobarà feina. I quan miren on hi ha feina veuen que l’atur juvenil a Alemanya és de el 6% ». L’opció d’anar a buscar aquesta primera feina allà on poden trobar millors oportunitats guanya posicions.
«La primera ocupació és determinant -destaca Mario Martínez-, i si no trobes un primer treball, més et costarà després trobar-lo: entres en un cercle viciós. Per això l’opció d’anar-se’n fora, perquè aquí veuen que serà molt difícil. La perspectiva aquí és molt negra, i aquesta dada d’atur juvenil és brutal ».