Un alumne salesià entre els 50 estudiants més brillants d’Espanya

4 mayo 2021

XVI edició del Programa beques Europa Santander Universidad Francisco de Vitoria.

El alumno de segundo de Bachillerato, Hugo Gómez González, del Col·legi Salesià Sant Antoni Abat de València es troben entre els 50 estudiants finalistes de les XVI Beques Europa Santander Universidad Francisco de Vitoria. Es tracta de la selecció final dels més de 3.000 candidats de Batxillerat que es van presentar de 4.000 col·legis de tot Espanya, amb una nota mitjana de 9,80.

Els guanyadors d’aquesta edició procedeixen de 13 comunitats autònomes. En total, 15 estudiants són de Madrid, 8 de la Comunitat Valenciana, 6 d’Andalusia, 5 de Castella i Lleó, 3 de la Regió de Múrcia, 3 de Catalunya, 2 de Galícia i 2 d’Aragó; i els restants provenen d’Astúries, Cantàbria, País Basc, Castella-la Manxa i Illes Balears. Entre els finalistes, un 54% (27) són dones.

Per a ells, el premi és un viatge de 20 dies per Europa en què descobreixen el bressol del coneixement a través del món universitari. A causa de l’actual situació de la pandèmia, en aquesta edició el recorregut es farà per les més prestigioses universitats d’Espanya i no es descarta algun destí europeu, sempre que es pugui complir amb seguretat amb totes les mesures sanitàries i les recomanacions de Govern; de fet, s’està desenvolupant un protocol específic per a tot el recorregut.

En qualsevol cas, els becats participaran en trobades amb professionals líders en el seu camp, assistiran a conferències i realitzaran activitats lúdiques i formatives amb autoritats de l’àmbit polític, acadèmic i d’investigació. Entre ells, destaca la trobada amb SS.MM. D. Felipe i Dña. Letizia, Reis d’Espanya; una cita que s’ha produït en totes les edicions excepte en l’anterior que va haver de suspendre per l’augment de casos d’coronavirus.

La XVI edició de Beques Europa no ha transcorregut amb total normalitat. Ja en l’última fase del programa, la selecció final es va realitzar íntegrament en remot i va caldre reduir el nombre d’aspirants, passant de al 200 a 150 alumnes. El que no ha pogut modificar la pandèmia són els objectius que persegueix Beques Europa. La seva màxima és premiar l’excel·lència dels futurs universitaris i crear una xarxa d’universitaris líders a Europa.

A més, es pretén fomentar el coneixement i el respecte cap a la Unió Europea, així com tenir l’oportunitat d’integrar-se en el món universitari des de molt d’hora per desenvolupar el seu talent.

Aquests joves no són només brillants per ser bons estudiants, sinó també per reunir una sèrie d’aptituds que els fa ser excel·lents. Les seves habilitats, coneixement i inquietuds culturals els converteix en candidats per ser el dia de demà professionals prometedors que jugaran un paper rellevant en la societat.

Les experiències i el coneixement que aporta l’obtenció d’una d’aquestes Beques no finalitzen en un viatge per Europa. Un cop conclou Beques Europa, els estudiants tenen la possibilitat d’entrar a l’Escola de Lideratge Universitari (ELU). Es tracta d’un programa formatiu, de quatre anys de durada, que es realitza en paral·lel al Grau que cada alumne decideixi cursar. S’intenta formar en lideratge i potenciar cadascun dels seus talents i capacitats per a després retornar-a la societat.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...