A la tarda del 29 de maig va tenir lloc la commemoració dels 65 anys de presència salesiana a Cabezo de Torres en un acte presidit per l’inspector Ángel Asurmendi, que es va desplaçar a la localitat juntament amb el salesià Fernando Báñez, conseller per a les obres de gestió laïcal, per acompanyar la Comunitat Educativa.
Una jornada que va servir per homenatjar les diferents generacions de joves que, des de 1956, s’han educat en les aules i patis salesians a través de diferents activitats acadèmiques i d’animació juvenil, a més d’agrair l’afectuosa acollida durant aquest temps, la vida compartida i la confiança dipositada en l’acció educativa.
El programa de l’acte, que es va desenvolupar amb el compliment de totes les obligacions sanitàries i limitacions d’aforament, va comptar amb la participació d’una representació dels diferents ambients de l’obra salesiana, a més de diverses autoritats i entitats de la localitat vinculades històricament amb la casa.
L’Eucaristia d’Acció de Gràcies i les diferents intervencions en l’acte van servir per recordar les intuïcions que, a l’igual que Don Bosco, va tenir el sacerdot, D. Antonio Valverde, natural de la pedania de Cabezo de Torres. El somni inicial de Don Antonio, per llavors propietari d’uns terrenys en una petita pedania, van ser donats perquè en ells es construís una obra educativa i social. Aquí es va plantar la llavor educativa per al tan necessitat poble i va ser llavors quan van acudir-hi Els Franciscans i els Els Salesians.
El 1954 es va posar en contacte amb D. Antonio, el Provincial dels Salesians D. Tomás Baraut, el Bisbe de la Diòcesi, Dr. D. Ramón Sanahuja i Marcé, per iniciar els primers tràmits i l’arribada dels primers Salesians a aquesta pedania per concretar la fundació. Entre ells es trobava D. Celedonio Macías, Ecònom Inspectorial de Barcelona, i D. Basilio Bustillo.
El 1955 van començar les obres. Així, entre llimoners, naixia el Col·legi Salesià, amb el primer pavelló, començant a funcionar l’any 1956 com a seminari menor per aspirants a Salesians i col·legi extern per als nois de poble, amb un Oratori Festiu i una Escola de Capacitació Agrícola. Una primera promoció, 50 aspirants i prop de 100 externs acompanyats per la primera Comunitat Salesiana a Cabezo de Torres formada per D. Benjamín Juaristi (el primer Director), D. Salvador Olivella, D. Fernando Rabadán, D. Jesús Rudi, D. Fernando Rabadán, D. Fermín Fuentes i D. José Urbanec.
Una dècada dels 50 que va estar marcada pel creixement i el desenvolupament de fets històrics com el naixement de l’Associació de Maria Auxiliadora (1956-1957) o la celebració de la primera festa i la processó de Maria Auxiliadora. També es van dur a terme en els anys 60 les primeres reunions de AA.AA i Cooperadors, la construcció d’habitatges a la zona propietat de Donya Carolina Codorniu que després es convertiria en el Barri Maria Auxiliadora o la inauguració el 1967 de l’Església.
Un repàs a la història recordant les infinites activitats dutes a terme sense demanar res a canvi, realitzant una tasca admirable, i que va servir d’estímul per mirar a el futur amb esperança.
L’acte va ser tancat per l’entrega de diferents obsequis i l’actuació de la banda simfònica de l’Agrupació Musical Juvenil de Cabezo de Torres.