ESP CAT/VAL
dimecres, 19 de desembre de 2018
L'Ateneu de Sevilla acull la presentació del llibre "Vocación y vocaciones"
- Per: Carlos Martín
08/03/2018 - 207 Visites


El salesià Jorge J. Reyes presenta aquest treball amb claus per descobrir, acompanyar i discernir l'opció vocacional en l'Església actual.

La tarda del dimecres 7 de març, a l'Ateneu de Sevilla va tenir lloc la presentació del llibre 'Vocación y vocaciones. Cómo descubrir, acompañar y discernir la opción vocacional en la Iglesia actual', del salesià Jorge J. Reyes Macías, subdirector del Colegio Mayor Universitario “San Juan  Bosco”, adscrit a la Universitat de Sevilla,i coordinador de l'Itinerari d'Educació en la Fe de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

L'acte, que va ser presidit pel Bisbe titular de Vergi i Auxiliar de Sevilla, D. Santiago Gómez Sierra, va comptar amb les intervencions del president de l'Ateneu, Alberto Máximo Pérez Calero, qui va donar la benvinguda i va realitzar la cloenda de l'acte, i del professor i periodista José Manuel Gómez i Méndez.

Gómez i Méndez va destacar en la presentació de l'obra el recorregut vital de l'autor del qual ha destacat la seva opció per per passar 24 hores en clau salesiana, per i per als joves. "La vocació d'aquest salesià va prendre forma el 1995, un moment en què moltes persones portaven les seves prioritats per altres vies. Ell va saber trobar el seu camí de vida al costat dels Salesians", assenyalava el periodista.

Per la seva banda, D. Santiago Gómez i Sierra, va destacar el paper fonamental que els Salesians han jugat per tants joves i per a la societat en general. "Sóc aquí per l'agraïment que tinc a la Congregació Salesiana i per l'actualitat del tema: les vocacions". A més va tenir oportunitat de fer una explicació detallada sobre els aspectes fonamentals del llibre relacionant-los amb el context actual en què es mou l'Església.

L'autor salesià en la seva intervenció va agrair als assistents la presència i els va acompanyar per un recorregut pel seu treball on va destacar la necessitat de recuperar la cultura vocacional. "Tots som responsables de la pastoral vocacional. És connatural a la pastoral juvenil. Per tant, és urgent i necessari recuperar la cultura vocacional afeblida per la secularització, el secularisme, la postmodernitat i el creixement de la indiferència religiosa, en els últims anys. aquesta cultura vocacional ens ha de de portar a recuperar la idea que tota vida cristiana conté la crida de Déu, i que és tasca de l'Església, i responsabilitat de cada un, descobrir-la i madurar-la", explicava.

Aquesta obra, que va formar part de la tesina de llicenciatura de l'autor, vol convertir-se avui en un instrument destinat a la formació dels agents de pastoral, en el context de l'Església actual, i en el treball pastoral quotidià. "Crear cultura vocacional suposa introduir en tota la pastoral dues eines de gran valor espiritual i educatiu: el discerniment i l'acompanyament personal. Sense elles, és gairebé impossible fer una opció consistent", comentava el salesià.

L'acte es va tancar amb el record de l'autor a Sant Joan Bosco per les apostes per les vocacions laïcals, consagrades o sacerdotals, descoberta, discernida i madurada amb les paraules que sovint repetia als primers salesians: "Recordeu, quan vam descobrir una vocació, vagi a un seminari o una casa religiosa, estem fent un gran regal a l'Església ".
 
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

En el marc dels Projectes d'Innovació i Talent de la Junta d'Extremadura cofinançats amb Fons Social ...
Queda d'aquesta forma a Salesians Las Palmas pràctica i musicalment inaugurat el Nadal.
La casa salesiana va presentar un volum de 144 pàgines en què els alumnes reflecteixen idees treball ...
La decisió compartida pel Rector Major informa sobre el procés de discerniment per a la ubicació a V ...
 
Notícies Opinió

Comunicar a la xarxa, un llenguatge per a tornar a aprendre.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2018
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat