ESP CAT/VAL
dimecres, 19 de desembre de 2018
'He vingut per estimar, aquest és el meu programa'
- Per: Crònica de Josep Lluís Burguera.
12/03/2018 - 181 Visites


El salesià Cristóbal López és ordenat bisbe de Rabat, al Marroc.

Les costures de la modesta catedral de Saint Pierre, a Rabat, capital del Marroc van saltar en l'ordenació del nou arquebisbe de Rabat, el salesià Cristóbal López Romero, en el matí del passat dissabte 10 de març.

La imposició de mans i la pregària a l'Esperit Sant per part del cardenal de Barcelona, Juan José Omella, van ser el moment principal del sagrament de l'Orde pel qual Cristóbal López va ser constituït com a pastor de l'església diocesana de Rabat. Els disset bisbes concelebrants també van imposar les mans sobre el cap del ordenant, com a signe de la transmissió apostòlica. L'unció amb el crisma consagrat, el lliurament de l'evangeli, l'anell i de la mitra, així com la presa de possessió de la càtedra van ser altres ritus complementaris entre els quals va destacar el lliurament del bàcul pastoral per part de l'arquebisbe emèrit, monsenyor Landel, un gest molt aplaudit per l'assemblea.

Una vegada que els sacerdots i el diaca de la diòcesi van prometre obediència al nou bisbe, ell va anar abraçant als més de cent sacerdots concelebrants, entre ells i amb especial èmfasi, al Rector Major de la Congregació Salesiana, don Ángel Fernández Artime. En acabar aquest moment, el nou prelat va baixar a abraçar al seu ancià pare, a la seva germana i família i va saludar a continuació a les altres autoritats religioses i civils presents en la celebració.

Una litúrgia intensa, festiva i pausada

L'ordenació va durar gairebé quatre hores, un temps que no se li va fer llarg a la comunitat cristiana de Rabat que abarrotava la catedral. L'assemblea comptava amb una notable presència de joves i predominaven els subsaharians, especialment universitaris residents a la capital alauita; és per això que no van faltar-hi els ritmes i balls típicament africans, però també es van interpretar cançons en altres llengües, sobretot en francès i en espanyol, llengües en què es va desenvolupar la concelebració, amb alguns salutacions i pregàries en àrab per part del nou arquebisbe, detall molt valorat per l'assemblea.

El moment, sens dubte, més esperat va ser quan el nou pastor de la diòcesi es va dirigir a l'assemblea, a la part final de la celebració. Cristóbal López, amb el seu verb fàcil, no exempt de tocs d'humor, va afirmar que la paraula que li venia a la ment i el cor era "Gràcies!" A Déu, a la seva família ia la Congregació Salesiana i va prometre que des d'aquest moment l'Església de Rabat era l'esposa a qui estimar.

L'ordenació va tenir també un marcat caràcter ecumènic i interreligiós confirmat per la presència de representants de diverses confessions cristianes i de la religió musulmana.

La presència salesiana a la celebració

El grup de religiosos salesians que van participar en l'ordenació episcopal va ser molt notable donada la pertinença de Cristóbal a la congregació fundada per Don Bosco: entre els bisbes concelebrants hi havia els salesians Miguel Ángel Olaverri i Joan Godayol. Entre els sacerdots, el Rector Major don Ángel Fernández Artime, els inspectors provincials de França i Santiago el Mayor, de Madrid; diversos membres del Consell de la Inspectoria Maria Auxiliadora, de Sevilla -de la qual el nou arquebisbe acaba de ser el seu superior- i així fins a una trentena de salesians. Es van donar cita també bastants membres de diverses branques de la Família Salesiana i diversos companys del curs del nou arquebisbe.

Tot sumat, un dia inoblidable per Cristóbal López i per a la comunitat diocesana local. A partir d'aquest moment, el nou arquebisbe haurà d'exercir el seu ministeri sent, com ell mateix ha definit: "un petit pont" per apropar cristians, musulmans i gent de bona voluntat, a la causa de la pau, la fraternitat i l'amor .
 

 

Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

En el marc dels Projectes d'Innovació i Talent de la Junta d'Extremadura cofinançats amb Fons Social ...
Queda d'aquesta forma a Salesians Las Palmas pràctica i musicalment inaugurat el Nadal.
La casa salesiana va presentar un volum de 144 pàgines en què els alumnes reflecteixen idees treball ...
La decisió compartida pel Rector Major informa sobre el procés de discerniment per a la ubicació a V ...
 
Notícies Opinió

Comunicar a la xarxa, un llenguatge per a tornar a aprendre.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2018
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat