El passat dijous 25 de setembre, a Sanlúcar La Mayor, es va dur a terme la trobada inspectorial de directius d’Andalusia, Extremadura i Canàries convocats per escoles zona sud amb la presència de 61 directius, 45 seglars i 16 Salesians consagrats. Per part del Consell Inspectorial van participar-hi el Vicari, Ángel Asurmendi, en representació de l’Inspector, Cristóbal López, que es va fer present a la trobada a través d’un vídeo missatge.
Es tractava de la primera ocasió en què els directors titulars i directors de centre es reunien en la nova etapa de la Inspectoria Maria Auxiliadora. Una jornada que va néixer amb l’objectiu de fomentar el sentiment de família, la unificació de criteris i el suport a la tasca apassionant d’educar i evangelitzar en clau salesiana.
Després de la presentació de la programació de la Coordinació d’Escoles de la Zona Sud, Antonio Olmedo va informar dels projectes de treball que des de l’orientació es duran a terme durant aquest curs. Aquesta primera part va reforçar el concepte dels departaments d’orientació com a equips que ajuden a dinamitzar internament els centres. A més, es va debatre sobre com gestionar i integrar el corrent de noves metodologies que arriben als col·legis, sota les visions de moda i necessitat.
Posteriorment, Marta Iglesias va presentar l’estat del Projecte Inspectorial de bilingüisme, animant a aquells centres que ja l’han implantat a cuidar aspectes com la formació, els recursos i els suports. Rafael Escamilla i Quino, des del Departament d’Economia i Laboral, va convidar a mirar més enllà dels continguts pedagògics. Sota aquest prisma es va mostrar que com a directius també interessa conèixer i reflexionar les qüestions laborals perquè permet fer pedagogia, liderar persones de manera adequada i fer una activitat sostenible.
Per finalitzar el matí es van presentar els resultats del Certamen de Bones Pràctiques i de Projectes d’Innovació amb el lliurament dels reconeixements als centres.
Durant la tarda l’ONG Solidaridad Don Bosco va presentar la proposta educativa integral que com a salesians s’oferirà per al curs 2014/15, cedint el testimoni a DosaTic que es va encarregar de presentar el nou desenvolupaments de la Plataforma Integral QualitasEducativa que per al curs present, a més de l’adequació de la Plataforma a les noves disposicions de la legislació educativa amb la LOMCE, la conformació de la plataforma per a realitzar el seguiment de la gestió de la qualitat des del model EFQM i la novetat de visualització i la utilització de Qe des d’altres dispositius mòbils com la Tablet, Smartphone i iphone.
Per tancar la jornada Juan Fernando Martínez va posar al corrent de la implantació del centre de formació professional, i l’equip d’Escoles va presentar la proposta formativa del professorat, directius i professors de nova contractació per als pròxims trimestres.
D’altra banda, els ecònoms i administradors d’Andalusia, Extremadura i Canàries es van reunir a la seu inspectorial el divendres 26 de setembre en la primera trobada del curs 2014/15.
Després de la salutació inicial i les informacions d’Antonio Echeto, ecònom inspectorial, es va aprofundir en l’àrea d’economia en què es van presentar els objectius per al curs i l’anàlisi dels resultats de l’exercici 2013. També es va aprofundir en les pautes per al treball amb proveïdors, les novetats sobre Protecció de dades, la campanya d’assegurances per al nou curs i es van realitzar els aclariments pertinents sobre la formació contínua.
La jornada va servir per al diàleg dels ecònoms i administradors amb la Gestoria Laboral i l’Assessoria Jurídica de la Inspectoria Maria Auxiliadora, compartint projectes comuns i solucions a les dificultats amb les que les escoles salesianes es troben diàriament.