El projecte DB Wave afronta el 2021 amb l’ocupabilitat juvenil com a objectiu principal

19 enero 2021

Per Comunicació DB Wave

El projecte KA3, concedit al juny de 2019, va començar a forjar al VIII trobada de Projectes Europeus Escola i FP organitzat pels Salesians a Niça (França) el novembre de 2018, on, a proposta de Don Bosco Internacional i la Federazione CNOSFAP, va sorgir la possibilitat de sol·licitar un projecte conjunt. La situació provocada per la pandèmia ha permès que el projecte, que tenia una durada de dos anys, hagi vist ampliat en 6 mesos la data de finalització acabant el 2022.
 
 
Entre les últimes activitats cal destacar la Peer review (Revisió per parells) entre EspanyaFrança desenvolupada durant els dies 13 i 14 de gener. Dins el marc de treball de el projecte es contemplava l’organització i desenvolupament d’aquesta modalitat entre els diferents integrants. Després d’un primer ajornament de la data acordada per motius de la COVID19 en aquest mes s’ha pogut dur a terme, l’avaluació per Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora (SMX) del treball francès en relació a les activitats d’internacionalització que duen a terme des de l’organització.

«L’objectiu d’aquesta revisió per parells no és altre que el de millorar el rendiment i la planificació relativa a la internacionalització de les institucions participants en el projecte«, comparteix Marta Iglesias, integrant de l’equip de plurilingüisme que coordina i acompanya la iniciativa DB Wave . «Per això, per part de SMX, s’ha seleccionat un expert intern amb competències en la matèria, Francisco García de Salesians Trinidad, a qui ha acompanyat Mari Kontturi experta externa en matèria d’internacionalització d’entitats», afegeix.

Durant les dues jornades els dos experts s’han reunit amb representants de l’Association Maisons Don Bosco (AMDB), així com amb professors i estudiants de dos dels centres que integren aquesta associació Salesiana. L’AMDB compta amb 58 centres a França, Bèlgica, el Marroc i Tunísia, 29 d’ells de FP.

Després de la pertinent presentació dels membres integrants de la peer review i de les entrevistes realitzades pels experts als participants, l’AMDB ha rebut de Francisco i de Mari un feedback positiu que els ajudarà a continuar construint una xarxa de treball entre els seus centres, enfocada a el desenvolupament internacional.

Els propers 17 i 18 de febrer serà el torn del Peer review establert entre la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora (SMX) i Federazione CNOSFAP (Itàlia). En aquesta ocasió, un expert de la Federazione CNOSFAP, Ivan Toscano i Mari Kontturi, seran els encarregats de realitzar l’avaluació a SMX.

A causa de les limitacions en la mobilitat, els Peer review, que anaven a realitzar-se de forma presencial s’han dut a terme en modalitat on-line.

D’altra banda està programada per al 26 de gener la 9ena reunió de seguiment del projecte. De nou es tornaran a reunir els responsables del projecte de cadascuna de les vuit institucions participants per revisar les accions ja realitzades i continuar treballant, tenint en compte les modificacions necessàries derivades de la situació de pandèmia.

Cal destacar que els participants del projecte són la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora; Fundació Tech Don Bosco. (Espanya); Federazione CNOSFAP. Itàlia; Szalézi Intézmény Fenntartó. Hongria; Association Maisons Don Bosco. França; Don Bosco Onderwijscentrum. Bèlgica; Deutsche Provinz der Salesianer Don Bosco. Alemanya i Don Bosco International. (Bèlgica) que segueixen compromesos per donar una resposta educativa per a l’augment de l’ocupabilitat i la inclusió social dels joves a través de la Formació Professional.
 
 
 

El projecte en xifres

DB Wave tindrà un impacte a llarg termini en uns 60.000 alumnes i 7.000 professors de FP de la Unió Europea gràcies a el foment de la qualitat i la inclusió.

Aquesta iniciativa reuneix 7 xarxes nacionals salesianes de FP ubicades a Espanya, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Hongria i França, i integrades per més de 250 centres de 12 estats membres i amb 150 anys d’experiència en la prestació d’educació i oportunitats d’ocupació destinades majoritàriament als joves més desfavorits.

La Formació Professional és el vaixell insígnia de l’ensenyament salesià. Els centres salesians mantenen acords amb diferents empreses amb les quals millorar la formació oferta als alumnes per aprendre un ofici.

En els últims anys, s’ha incorporat als programes d’estudis la FP Dual, una modalitat que permet als alumnes formar-se professionalment en empreses que col·laboren amb els centres salesians. D’altra banda, des de Salesians s’ha reforçat la FP Bàsica amb l’objectiu d’oferir una nova oportunitat a alumnes que han tingut dificultats per finalitzar els estudis obligatoris.

En l’actualitat, més de 18.600 joves aprenen un ofici en 61 centres salesians de FP a Espanya, en els quals treballen al voltant de 1.500 docents.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...