Per Salesians Comunicació.
Salesians Joan XXIII en la seva aposta per la Formació Professional i l’aprenentatge de les llengües està participant en el projecte Erasmus +, bilateral franco-hispà, al costat de l’escola Saint Chély d’Apcher. L’objectiu del projecte que té una durada bianual és sensibilitzar l’alumnat de les dues escoles sobre aspectes relacionats amb el desenvolupament sostenible com l’alimentació saludable, la gestió de residus o les tecnologies aplicades a les energies renovables. Al mateix temps ofereix la possibilitat de practicar i millorar el nivell d’anglès, que és la llengua vehicular del projecte.
En termes pràctics el projecte se centra en tres eixos principals: la gestió de residus, l’hort ecològic i el que hem vingut a anomenar el «banc solar». Aquest banc solar serà una construcció que recollirà l’energia del sol i la posarà a disposició de l’alumnat per carregar els seus dispositius mòbils al pati. Mentre que la gestió de residus afecta tota l’estructura de l’escola de forma transversal, l’hort ecològic s’adreça a alumnes dels últims cursos de la secundària obligatòria i el banc solar a la formació professional.
Coordinats per Pascal Raffier a França i Laura García Altozano a Espanya, s’han desenvolupat des d’inicis d’aquest curs diferents accions a nivell local dins de les activitats del projecte, també per a estructurar-les i adaptar-les a les circumstàncies de la pandèmia. Divendres passat es va celebrar una primera trobada en línia de l’equip de banc solar, per intercanviar els primers dissenys elaborats durant aquests mesos. Es buscaran les millors solucions i per això s’utilitzaran eines a la plataforma eTwinning per finalment abordar el muntatge.
El projecte porta per títol Transnational collaboration between schools to develop learners’ awareness of sustainable development and language learning.
En el moment actual Salesians Juan XXIII, a més d’aquest projecte, està treballant en altres dues activitats Erasmus +, es tracta de dues associacions estratègiques involucrades en les TIC i en l’aprenentatge de llengües CLIL amb socis a República Checa, Eslovàquia, Turquia, Noruega, Àustria, Itàlia, Eslovènia i Portugal.