Kami-Bolivia: la importancia de fomentar la soberanía alimentaria

19 abril 2021

Un projecte de Bosco Global que ha comptat amb el suport de l’Agència Extremenya de Cooperació al Desenvolupament (AEXCID) i que ha permès millorar amb criteris sostenibles la vida de les comunitats rurals de Cochabamba.

El suport al projecte “Construcció d’un model productiu, participatiu i equitatiu que fomenti la sobirania alimentària de les comunitats rurals de Cochabamba” a través de la cooperació Extremenya, ha estat fonamental per impulsar el desenvolupament de les comunitats en relació a la productivitat agropecuària.

Coneguem els resultats del projecte

L’ús de la llavor millorada en el cultiu de “papa”, més l’adequat ús de fertilitzants i fungicides, ha permès obtenir bons rendiments, aconseguint una mitjana de 25 Tn / ha, en comparació amb l’ús de la llavor tradicional (no millorada) que només arriba a un rendiment d’entre 6 a 12 tones/ha. En la gestió 2019 amb el cultiu de papa es va arribar a 54 famílies beneficiàries directes, el 2020 es va arribar a 91.

En la criança de porcs s’ha treballat amb 10 famílies beneficiàries de 7 comunitats. Les granges de porcs actualment estan en ple funcionament. De la comunitat de Calacalani i Chuchuata ja es porten porcs per al processament de la carn al centre Kami.

Al centre pilot del CSJOK, s’han millorat i ampliat les granges de porcs. El procés de transformació de carn de porc, “Embotits Kami”, està en ple funcionament amb els productes (pernil tipus serrà, pernil fumat, salame de porc, salame de llama, xoriço “parrillero”) arribant als mercats de Hipermaxi i Ticti nord a la ciutat de Cochabamba.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...