La innovació nacional passa per sis centres salesians de FP

13 enero 2022

Els centres salesians que imparteixen Formació Professional han demostrat a la darrera convocatòria del Ministeri d’Educació la seva puixança. Així ho demostra que una desena hagin estat elegits per desenvolupar projectes nacionals d’innovació de FP en què col·laboren amb altres centres i agents del món empresarial. En total han estat 141 les iniciatives seleccionades pel Govern i en més d’una desena hi participen representants salesians.

És el cas de Salesians Lora Tamayo de Jerez i del Centre de Formació Professional Juan Solé de Salesians Cartagena que col·laboraran en el projecte comú ‘Avanzando en FP Dual y La Industria 4.0′. Un altre projecte en què participa el centre de Jerez porta per títol ‘Del taller tradicional al taller sostenible’.

A Salesians San José de Salamanca per exemple han apostat pel projecte titulat “Desarrollo técnico y metodológico para la práctica en industria 4.0 e IOT”, que disposa de 163.000 euros. Expliquen que els alumnes dissenyaran una placa electrònica amb què altres estudiants de FP puguin practicar a casa els seus coneixements en robòtica o domòtica. “L’objectiu és que el cost sigui assequible d’uns 20 euros. I no només és el disseny del maquinari, també d’una aplicació per poder-la fer servir en entorns professionals i una web on penjarem el disseny de la placa, perquè es pugui utilitzar lliurement”, ressalten.

Altres projectes destacats són Intralogística 4.0 en què col·laboren els centres Salesians de Pamplona, Atocha, Saragossa i Còrdova. El projecte ‘Fabricació intel·ligent amb Robòtica’ en què participa el Col·legi Salesià Santo Domingo Savio de Madrid, ‘Drons a les aules 4.0’ del Col·legi Sant Ignasi de Cádiz, o el projecte en què participa Salesians Carabanchel sobre ‘L’elaboració d’unitats d’emmagatzematge d’hidrògen’, entre d’altres.

Premi a la innovació salesiana

La majoria de les iniciatives destaquen per la seva innovació en relació a la indústria 4.0, l’Internet de les coses, robòtica col·laborativa, fabricació intel·ligent, digitalització i impressió 3D, maneig de drons o intel·ligència artificial.

En total, aquestes 141 iniciatives seleccionades tindran un pressupost de 23,8 milions d’euros procedents del component 20 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que afectaran més de 600 centres de FP, empreses i altres entitats lligades a la Formació Professional de tot el país.

La quantia màxima per projecte és de 220.000 euros, amb ajuts superiors als 50.000 euros per cadascun dels centres que hi participen i de 20.000 euros en el cas d’empreses o entitats, incloses les que concorrin en qualitat de centres de FP per a l’ocupació .

Els projectes requereixen la participació d’almenys, dos centres de formació professional situats en comunitats autònomes diferents i una empresa, fundació, associació o entitat, públiques o privades, fins a un màxim de tres. Així, podran intervenir fins a un total de cinc participants per cadascun.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...