Per ANS.
«En aquests mesos difícils, les obres salesianes no només han ofert una contribució concreta en termes de planificació i educació, sinó que també han jugat un paper valuós en la sensibilització de la classe política i de les institucions sobre la importància d’aquests problemes.
Segueixin pressionat perquè hi hagi responsabilitat i respostes concretes als problemes de les persones «va dir el president del Parlament Europeu, David Maria Sassoli. Va ser en el marc de la trobada «Propera Generació Edu – Educació per al Futur d’Europa» organitzat el passat 29 de gener, amb motiu de la Festa de Don Bosco, per «Don Bosco Internacional», l’organisme que forma part de la Joventut Salesiana i que representa els Salesians davant les institucions europees.
Al començament de la seva intervenció l’eurodiputat Sassoli, va agrair la invitació feta pel pare Miguel Ángel García Morcuende, Conseller General de Pastoral Juvenil Salesiana, així com a «els amics de Don Bosco Internacional», i s’ha mostrat feliç de participar «en aquesta trobada que convida a reflexionar sobre el paper central d’educació en aquest delicat moment històric».
Mirant a aquesta «època de grans desafiaments», amb la pandèmia «que ha trastornat les nostres vides», ha considerat que «l’Europa que sortirà d’aquesta emergència ja no serà la mateixa», sinó que caldrà mirar» a les pròximes generacions amb renovat optimisme i molta confiança «.
Per això, després de constatar que «l’educació i la formació són dos elements imprescindibles per afavorir l’entesa mútua i augmentar noves competències capaços d’interpretar les ràpides transformacions de les nostres societats», el president de Parlament Europeu va citar directament a Don Bosco i un dels seus lemes més famosos, reiterant que «educar és també ‘cosa de cor, és voler el veritable bé dels joves'».
«L’oferta educativa, la difusió de coneixement ha d’apuntar cap a un desenvolupament integral de la persona i ha de ser l’eix al voltant del qual es col·loquin les nostres polítiques de recuperació i inclusió, en particular pel que fa a la transició verda i digital», va continuar.
Va il·lustrar així les iniciatives realitzades per les institucions europees en aquest sentit, com l’increment de fons per a polítiques juvenils (en particular els programes Erasmus i Garantia Juvenil), simples exemples del desig de «garantir als ciutadans europeus el dret a una educació inclusiva i de qualitat, accessible a tots «.
Finalment, donant testimoni d’una gran sintonia amb la visió salesiana, el president Sassoli va expressar: «Europa no pot prescindir dels joves i l’educació serà un factor clau per a la seva plena realització, així com per a la formació d’una classe dirigent conscient, madura i responsable «.
«Agraeixo novament a Don Bosco Internacional i a la Família Salesiana -va concloure l’eurodiputat- pel seu compromís exemplar i durador a Europa i al món».