Salesians Badajoz, Málaga i Rota se sumen al repte viral Jerusalema per felicitar el Nadal

23 diciembre 2020

Per Salesians Comunicació

L’alumnat d’educació secundària de Salesians La Orotava van preparar el ball de la cançó Jerusalema des de les assignatures de Religió i Educació Física amb l’objectiu de reptar a d’altres cases salesianes del món a través de les xarxes socials perquè en preparin la seva pròpia versió. Badajoz i Rota han estat els primers centres que han recollit el guant i s’han apuntat al desafiament.
«A la Casa de Rota hem unit les nostres forces a la iniciativa com a símbol d’esperança davant la pandèmia. Així mateix, no hem volgut desaprofitar l’ocasió per felicitar aquest Nadal tan especial, precisament per estar condicionats per aquesta pandèmia, però demostrant que no només no s’esborren els nostres somriures, sinó que pretenem que s’elevin per damunt de les màscares», comparteixen des de la casa salesiana.

A Badajoz han mobilitzat els seus més de 1.000 alumnes per no quedar-se enrere. «Durant aquest temps proper al Nadal, pels patis, passadissos, pòrtics, pistes esportives … de l’escola, s’ha escoltat repetitivament la cançó « Jerusalema ». Eren els assajos que cada classe estava realitzant al ritme d’aquesta cançó. Des d’Infantil fins a Batxillerat juntament amb els seus professors han participat en aquest vídeo que ara oferim a les famílies. És la millor felicitació que us envien des del col·legi», afegien des de la casa extremenya amb el desig de gaudir d’aquesta cançó universal creada per donar esperança en aquests temps de pandèmia.

A Málaga sens dubte aquest Nadal serà diferent. L’alumnat de 6è d’Educació Primària s’ha sumat al repte per transmetre el seu missatge: malgrat les dificultats, encara que no puguem ser tan a prop com voldríem dels nostres éssers estimats, és molt important que visquem aquestes festes amb alegria i esperança. «Aquesta cançó s’ha convertit en un himne a l’esperança a nivell mundial per unir forces en la lluita contra el coronavirus. Jerusalema és casa meva, salveu-me i camineu amb mi», comparteixen des del centre salesià a les xarxes socials. «Que la nostra casa sigui un portal acollidor».

Quin és l’origen d’aquest repte?
 

La cançó va néixer a finals de 2019, però no va ser fins a març de 2020 quan va començar a agafar popularitat amb l’arribada del coronavirus i el confinament, i va acabar convertint-se en un himne d’esperança davant tot el que el planeta estava vivint. Ningú diria que darrere d’aquest èxit tan enganxós s’amaga un missatge espiritual en el qual es rescata la idea d’una Jerusalem celestial i d’una antiga creença religiosa. Es tracta d’un tema gospel escrit en Zulu pel DJ Màster KG i interpretat per la cantant sud-africana Nomcebo Zikode.

Durant la quarantena mundial a causa de la Covid-19 milers de persones s’han sumat al repte de ballar aquesta cançó. La metxa es va encendre amb els balls dels Masaka Kids Africana d’Uganda,on des del seu refugi d’atenció primària per a orfes utilitzen l’alegre cançó com a teràpia amb moviments perfectament coordinats i sense deixar de somriure.

Arran d’aquí, TikTok i Instagram van viralitzar encara més la cançó que va superar més de 260 milions de reproduccions a YouTube. Finalment, el desafiament va arribar als hospitals d’Occident, on treballadors sanitaris d’hospitals d’Itàlia, Estats Units o Austràlia, la van utilitzar com a teràpia als seus pacients per mantenir-los amb ànim i alegres en aquesta lluita.

El mateix president sud-africà, Cyril Ramaphosa, va enviar un missatge a través de les seves xarxes socials per a enaltir la popular melodia. A hores d’ara, el tema s’ha vist emulat en contagioses coreografies dutes a terme en diverses cases, escoles i esglésies.

 
 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...