p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 10); line-height: 120%; text-align: left; widows: 2; orphans: 2; }p.western { font-family: «Calibri»,serif; font-size: 11pt; }p.cjk { font-family: «Droid Sans Fallback»; font-size: 11pt; }p.ctl { font-family: «Calibri»; font-size: 11pt; }a:link { }
El Col·legi Salesià Laviaga Castillo ha sigut un dels 16 seleccionats per a dur a terme el projecte YDHEA. El Projecte té com a finalitat experimentar una metodologia de treball nova dirigida a la formació competencial de l’alumnat, especialment en aquelles habilitats necessàries per a descobrir el seu potencial i talent personal, i a fomentar el seu esperit emprenedor".
Aquest projecte és una introducció anticipada en les aules de l’assignatura optativa que apareixerà el pròxim curs en tercer de Secundària, ‘Introducció al Emprendimiento’. Es basa en la metodologia YPD, Young Potencial Development, (Desenvolupament del Potencial del Jove), consistent a ajudar als joves a descobrir el seu potencial per al desenvolupament del talent a través de dinàmiques d’Energia, Creativitat, Comunicació i Lideratge.
El projecte té com a objectiu fomentar l’esperit emprenedor del jove i per açò es desenvoluparan Planes de Negoci dels quals es presentaran diverses propostes i un jurat triarà una que competirà amb els altres 16 centres que estan participant a Aragó.
L’any passat va començar aquest projecte Castella-la Manxa i enguany s’han sumat Aragó, Murcia, Castella i Lleó i països latinoamericans.
L’activitat s’està realitzant amb alumnes de Secundària i primer de Batxillerat. De moment s’han realitzat quatre sessions i tant alumnes com a professors participants estan il·lusionats i amb moltes ganes de participar i aprendre en cadascuna de les sessions.
Amb aquest projecte i amb el treball de tota la comunitat educativa del col·legi Salesians vol aconseguir que els alumnes no solament isquen ben formats acadèmicament sinó que siguen persones amb responsabilitat, que sàpien respondre amb habilitat al futur que els espera i amb l’optimisme suficient perquè qualsevol problema ho assumisquen com un repte que els permeta aprendre dels seus errors i avançar en el seu futur.