Un ‘coworking’ per lluitar pels somnis a Salesians Sarrià

7 octubre 2020

Un coworking és un espai en el qual treballar, però també en el qual compartir experiències i aprenentatges. A Salesians Sarrià disposen d’un espai coworking dirigit a tots els emprenedors formats a l’escola.

L’objectiu d’aquest espai és apostar pels antics alumnes que han tingut un projecte innovador i necessiten un espai per a poder realitzar-lo. El coworking vol seguir creant comunitat i facilitar el desenvolupament de les competències professionals en un entorn educatiu i, alhora, adaptat a les necessitats dels usuaris.

Aquests són alguns dels projectes que han passat pel coworking:

E-Tupper

El projecte E-Tupper permet escalfar el menjar sense necessitar cap altre element com el microones. David del Campo, antic alumne del cicle formatiu de Grau superior d’Automatizació i robòtica industrial, i el seu col·laborador David Prados, estan treballant en aquesta idea que té com a objectiu facilitar els àpats a tots aquells que no poden menjar a casa i ho han de fer a la feina o en els centres d’estudis.

«La idea d’aquest projecte neix d’una necessitat. Jo acostumo a menjar fora de casa i sempre feia ús d’un microones. Vaig pensar que seria interessant crear un estri que et permetés escalfar el menjar sense necessitat d’un microones o d’estar connectat a la xarxa elèctrica «, apunta del Campo.

En el coworking, els alumnes tenen accés a les aules i als professors especialitzats en cada àmbit. «Vaig accedir al coworking de Salesians Sarrià per la proximitat i per beneficis com poder parlar amb professors, utilitzar les diferents aules per a realitzar soldadures o muntar prototips de la meva disseny», assenyala del Campo.

The Bluedots

El primer projecte desenvolupat a l’espai coworking ja és una realitat. els coworkers Adrián Gastón i Roger Moreta, després d’un any i mig com a usuaris del servei, van finalitzar amb èxit la seva estada en aquest espai de treball compartit a l’acabar la fase de desenvolupament del seu projecte d’intel·ligència artificial.

«El projecte consisteix en monitoritzar el camp per afavorir la quarta revolució industrial al sector agrícola. El que fem és portar la tecnologia als camps de cultiu «, assenyala Gastón.

El coworking es va convertir en el lloc que necessitaven per treballar. «No és el mateix treballar a casa i anar fent trucades que tenir un lloc on treballar de forma conjunta. A més, aquest espai em permetia també establir uns horaris «, afirma Gastón.

Un dels aspectes que més valora és el nivell d’assessorament. «Em van donar molt suport perquè pogués desenvolupar la meva idea. Al principi et fa por, no saps per on anar i em van fer de guia. El més important és que no et fixen unes dates, unes fites que has de complir. En altres espais et fixen una data límit. Aquest nivell de flexibilitat va ser un dels valors diferencials «, exposa.

A més, el coworking pot convertir-se en un domicili social temporal. «Pots rebre tant a clients com el correu postal de forma temporal. Quan un client potencial vol parlar amb tu necessita tenir un lloc de referència. No et pots permetre unes oficines «, exemplifica Gastón.

La importància de vèncer la por

Una de les claus per emprendre és no tenir por i fer alguna cosa que ens apassioni. «Una de les coses més importants és vèncer la por al fracàs. Ningú té una bola màgica per saber si la teva idea funcionarà o no, però una de les coses que implica ser jove és que pots arriscar «, explica Gastón.

«Aconsellaria als alumnes que, si tenen una idea o un projecte i confien en ell, el treguin a la llum i lluitin pels seus somnis. No és fàcil, però hem de fer el que ens agrada i ens apassiona «, conclou del Campo.

 

 

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...