Una onada de coreografies de la popular «Jerusalema» recorre la Inspectoria com a símbol d’esperança

30 enero 2021

Per Salesians Ciutadella, Lleida i Salesians Comunicació

Salesians Ciutadella, Lleida i Rocafort han estat els darrers a sumar-s’hi, després que ja ho hagin fet Badajoz, Málaga, Rota i Úbeda, animats per Salesians La Orotava, els impulsors.

L’escola salesiana de Ciutadella i la plataforma social de Lleida se sumen al repte llançat per la casa salesiana de La Orotava, a l’illa de Tenerife, de treballar i ballar la cançó Jerusalema com a símbol d’esperança.

 

Salesians Ciutadella reflexiona sobre les idees i actituds d’esperança que transmet la cançó

Fa unes setmanes, la casa salesiana de La Orotava ens va sorprendre amb el ball de la cançó Jerusalema, en la qual l’alumnat de Secundària ballava la cançó que s’ha fet viral darrerament a causa de la pandèmia. Llançaven la proposta que les altres cases salesianes es sumessin al repte.

Al voltant de la festa de Sant Joan Bosco d’enguany, marcada per la pandèmia que ens envolta, des de les àrees de Religió i Educació Física a Secundària es va arrencar un projecte sobre la cançó de Jerusalema, implicant també a les etapes d’ Infantil i Primària que s’hi van sumar i han treballat les idees i les actituds de l’esperança que representa Jerusalem com a símbol de transcendència. En el ball que tots els grups han assajat ha participat tot l’alumnat de l’escola i, fins i tot, mestres.

A partir del concepte Jerusalema han investigat sobre l’origen del ball i el significat religiós, espiritual i simbòlic de la paraula Jerusalem. Amb el ball s’han volgut unir a milers de persones de tot el món per expressar la nostra esperança i compartir els millors desitjos per a la humanitat.  A més a més, com a escola salesiana ha tingut un sentit especial compartir aquesta esperança en el mes de Don Bosco. El mes de gener sempre és un mes de festa per a Calós i, tot i que enguany sigui diferent, l’esperança dona sentit a tot el que feim i vivim.

Segons la professora de Religió de Secundària, “ballarem perquè l’esperança compartida creixi. Ara la nostra esperança immediata és que s’acabi la pandèmia i que haguem après moltes coses, aquest és el somni col·lectiu que tenim enguany.”

A quines preguntes hem de buscar resposta?

A partir d’aquestes reflexions, l’alumnat ha hagut de respondre a la pregunta  “Què puc fer jo per mantenir i compartir l’esperança?” Perquè el missatge cristià “és un missatge d’esperança, de futur, d’un món millor on totes les persones estaran envoltades d’alegria i d’amor, perquè Déu és amor”, expressava la professora. Des d’Educació Física, per altra banda, s’ha posat moviment als conceptes i s’ha mogut el cos a ritme musical. 

La cançó Jerusalema

La cançó va néixer a finals de l’any 2019, però no va ser fins al mes de març passat quan va començar a ser popular amb l’arribada del coronavirus i el començament de la pandèmia. Es va convertir en un himne d’esperança per a tot el planeta i és ara una de les cançons més conegudes del moment. Al darrera s’hi amaga un missatge espiritual, en el qual es posa de manifest la idea de Jerusalem com a símbol d’esperança.

Des del confinament del mes de març de l’any passat, milers de persones s’han sumat al repte de ballar aquesta cançó. Es tracta d’un tema gospel escrit amb l’idioma zulú pel DJ Master KJ i intepretada per la cantan sud-africana Nomcebo Zikode. Tot va començar amb els balls dels Masaka Kids Africana d’Uganda des del refugi d’atenció primària per a fillets i filletes orfes, on empren el ball i la música com a alegre teràpia.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...